ZAKAZANO SUĐENJE RODITELJIMA DJEČAKA UBICE IZ "RIBNIKARA": Ovo je cijela Srbija iščekivala, poznat datum početka postupka

Region
ZAKAZANO SUĐENJE RODITELJIMA DJEČAKA UBICE IZ "RIBNIKARA": Ovo je cijela Srbija iščekivala, poznat datum početka postupka
j

Pripremno ročište u parničnom postupku protiv roditelja dječaka-ubice, protiv kojih su tužbe podnijele porodice ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, zakazano je pred Višim sudom u Beogradu za 20. oktobar.

Stravičan zločin u centru Beograda, podsjetimo, dogodio se prije tačno pet mjeseci, 3. maja.

Tužbu protiv roditelja trinaestogodišnjaka koji je počinio zločin podnijelo je 27 tužilaca, odnosno roditelja, braće i sestara ubijenih. Oni u tužbama traže naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

3447152-kosta-3-ff

HAPŠENJE DJEČAKA UBICE POSLIJE MASAKRA FOTO: PRIVATNA ARHIVA, TAMARA TRAJKOVIĆ/ESPRESO

- Sud će tek odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija - objašnjava sagovornik Kurira.

Podsjetimo, sud je roditeljima dječaka-ubice ranije izrekao privremenu mjeru kojom im je zabranjeno da otuđe zemljište, stanove u stanove u Beogradu, Nišu i Paraćinu kao i automobil, a dat je nalog da se blokiraju sredstva na računima u bankama, do visine naknade koja je određena u tužbi.

- Roditelji dečaka neće morati da dolaze na svako zakazano ročište, već samo na ono na kom će sud odrediti njihovo saslušanje - objašnjava sagovornik Kurira.

Inače, protiv dječakovog oca u toku je i istraga koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da nije pravilno obezbijedio oružje koje je njegov sin uzeo iz stana i kobnog dana pucao, kao i da je trinaestogodišnjaka vodio u streljanu i učio ga da puca.

Ne propustite