Mahira prošle godine sahranila muža, NOSILA GA NA LEĐIMA, a SADA SE U SARAJEVU UDALA ZA DRUGOG: Cijeli region BACA DRVLJE I KAMENJE na nju jer je pronašla novu ljubav

Objavljeno:03.10.2023 - 05:21
A A A Times Arial

Prekjuče je poseban dan za Mahiru Ahmiš, mladu ženu koja je osvojila srca mnogih širom regiona svojom nevjerovatnom brigom i podrškom prema svom suprugu Esedu, koji je u martu 2022. preminuo od multiple skleroze. Mahira je u nedjelju u Sarajevu razmijenila bračne zavjete sa novim suprugom Saladinom Hajdarpašićem, nešto više od godinu dana nakon smrti prvog muža.

Mahira Ahmiš Foto: mahira_ahmis / Instagram / Ustupljena fotografija

Mahira Ahmiš postala je poznata javnosti kroz svoju inspirativnu priču o ljubavi i brizi prema svom suprugu Esedu, koji je godinama patio od multiple skleroze, teške bolesti koja utiče na nervni sistem. Njihova priča postala je simbol snage i ljubavi, inspirišući mnoge ljude širom regiona, prenosi "Sandzakdanas.rs".

Mahira je do te mjere bila požrtvovana da ga je u jednom trenutku nosila na leđima i vodila ga uz stepenice bez ičije pomoći, sve dok dobri nisu skupili novac i napravili im lift u kući.

Mahira je svoje pratioce, kojih ima više od 12 hiljada, obavijestila o svojoj udaji fotografijom sa vjenčanja na kojoj pozira sa Saladinom. Ona je blistala u bijeloj vjenčanici sa dugačkim rukavima, prekrivenoj šljokicama i sa nežnim tilom na rukavima, a nosila je i ogroman veo od nekoliko slojeva tila.

Ovo je početak novog poglavlja u Mahirinom životu i dokaz da čovjek uvijek može ponovo da se izdigne i prevaziđe duboke tragedije, te ponovo pronađe sreću i ljubav. I dok su ovoj mladoj dami mnogi čestitali na udaji i poželjeli joj sreću u daljem životu, istovremeno su se javili i dežurni kritičari sa zluradim komentarima.

Naime, Mahiri zameraju što je između smrti prvog muža i udaje za drugog prošlo samo godinu i po dana. Na većini komentara u BiH, te na društvenim mrežama, mogu se pročitati zlonamjerne opaske na njen račun - ljudi tvrde da se pretvarala da voli Esada i da ga je brzo zaboravila.

gik9kpturbxy8xndi1mjyzzwm5ntkwzju4njlmzde1nzvhmzziodblmi5wbmerkwlnap4a3gabotaf
Mahira sa novopečenim suprugom SaladinomFoto:mahira_ahmis / Instagram

"S druge strane tu su i oni koji su skočili u njenu odbranu. A da se nije udala, za godinu dana bi bile priče kako bludniči, kako radi nemoralne stvari itd... Ona je uradila ono što sigurno 80% mladih žena ne bi uradile. Svu mladost mu je dala i najljepše godine u borbi je provela. Godinama je bila i otac i majka, bez muževe plate, bez pomoći, hranila ga, oblačila, nosila, presvlačila i kupala. Danas žene varaju žive i zdrave muzeve, ostavljaju decu, itd... a vama smeta što se slobodna žena koja se godinama mučila udala za slobodnog muškarca. Fuj, jadan smo mi narod kad nam smeta tuđa sreća", jedan je u moru sličnih komentara.