REDSI SU SINOĆ POKRADENI KAO NIKO NIKAD! Premiership priznao da je Liverpoolu poništen čist gol, ali objašnjenje će tek razbjesniti Kloppa (VIDEO)

Fudbal
REDSI SU SINOĆ POKRADENI KAO NIKO NIKAD! Premiership priznao da je Liverpoolu poništen čist gol, ali objašnjenje će tek razbjesniti Kloppa (VIDEO)
,

Na sinoćnjoj utakmici između Tottenhama i Liverpoola (2:1) desila se vjerovatno najveća sudijska greška u historiji Premiershipa otkako je VAR tehnologija uvedena u nju.

Igrala se 34. minuta utakmice, a kod rezultata 0:0 Mohamed Salah je fantastično uposlio Luisa Diaza koji je izašao sam pred Guillerma Vicarija i postigao pogodak, no pomoćni sudija je nakon toga podigao zastavicu i signalizirao ofsajd.

Glavni sudija utakmice Simon Hooper je nakon samo 40 sekundi razgovora sa kolegama u VAR sobi svirao ofsajd napadaču Liverpoola i poništio mu pogodak.

Iako se i "golim okom" vidjelo da nije bilo govora o ofsajdu, Liverpool je ostao uskraćen za pogodak koji će im na kraju sezone možda značiti i neosvajanje titule ili neodlazak u Ligu prvaka s obzirmo da je na kraju poražen rezultatom 2:1.

Nedugo nakon utakmice Sudijska organizacija Premiershipa (PGMOL) se oglasila i priznala da je Liverpoolu poništen čist pogodak.

"Sudijska organizacija svjesna je značajne ljudske greške koja se dogodila na utakmici između Tottenhama i Liverpoola. Gol Luisa Diaza poništen je signaliziranjem ofsajda sudije na utakmici što je bila očita greška i gol je trebao biti priznat. Ipak, VAR nije ispravio tu grešku. Analizirat ćemo kako je došlo do takve greške te ćemo kontaktirati Liverpool i priznati grešku", stoji u službenom saopćenju PGMOL-a.

A šta se zapravo desilo razjasnio je Sky Sports, a to će samo dodatno razbijesniti sve u Liverpoolu.

Nakon što je Diaz postigao pogodak pomoćni sudija je podigao zastavicu, a glavni je to uvažio i svirao ofsajd.

Tada su se uključile sudije iz VAR sobe i povukli su linije koje, nažalost, gledatelji putem TV ekrana nisu vidjeli.

Greška je nastala jer su u VAR sobi mislili da je gol priznat na terenu, te su nakon provjere ustanovili da nije bilo ofsajda i glavnom sudiji su javili da je donio ispravnu odluku i on je automatizmom ostao pri svojoj odluci koju je donio na terenu. Nevjerovatno, zar ne?!

Ne propustite