RAZNIO SE BOMBAŠ SAMOUBICA: 52 mrtvih, više od 50 povrijeđenih

Objavljeno:29.09.2023 - 11:26
A A A Times Arial

Najmanje su 52 osobe ubijene, a više od 50 je povrijeđeno u eksploziji bombe na vjerskom skupu u pokrajini Balochistan na jugozapadu Pakistana, objavila je policija, dodajući da je najvjerojatnije riječ o samoubilačkom napadu. Jugozapadna pokrajina Balochistan u prošlosti je bila mjesto napada islamističkih i separatističkih militanata.

Eksplozija se dogodila u blizini džamije na vjerskoj procesiji održanoj povodom obilježavanja rođendana proroka Muhameda.

“Čini se da je riječ o samoubilačkom napadu. Bombaš samoubica je aktivirao eksploziv u blizini vozila zamjenika načelnika policije”, rekao je viši lokalni policijski časnik Javed Lehri.

Niti jedna skupina zasad nije preuzela odgovornost za napad. Tehrik-e Taliban Pakistan, krovna skupina raznih radikalnih sunitskih islamističkih skupina, zanijekala je da je izvela napad.

Žrtve su prebačene na liječenje u bolnice u obližnjem gradu Mastungu. Ministar unutrašnjih poslova Sarfraz Bugti nazvao je eksploziju “vrlo gnusnim činom”. U julu je više od 40 ljudi ubijeno u samoubilačkom bombaškom napadu na sjeverozapadu zemlje na skupu vjerske političke stranke.