JE LI OVO ZNAK DA NAPUŠTAJU REPREZENTACIJU? Džeko i Ahmedhodžić podržali Kodrine riječi upućene čelnicima Fudbalskog saveza BiH

Objavljeno:28.09.2023 - 16:43
A A A Times Arial

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro danas je poslao otvoreno pismo članovima Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Instagram stranica portala Reprezentacija.ba objavila je isječak tog Kodrinog pisma uz naslov “Meho Kodro poslao otvoreno pismo: Moj izvještaj je bio dobar, neko moćan je odlučio da ja ne mogu više biti selektor”.

Spomenutu objavu svojim lajkovima podržali su reprezentativci BiH Edin Džeko i Anel Ahmedhodžić.

skrrr-1
Foto: Screenshot/Instagram

“Poštovani članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, reći ću Vam nešto što i sami znate, ali iz Vama znanih razloga ne možete to kazati. Moj Izvještaj je bio dobar, ali nije mogao biti usvojen, jer je neko moćan među Vama u svoje i Vaše ime prije sastanka donio odluku da više ne trebam biti selektor, a dio Vas (Komitet za hitnost) je tu bio samo da bi klimnuo glavom. Ako se pitate zašto Izvještaj nije mogao biti usvojen, i tu je odgovor jednostavan – samo zato što sam imao svoje vlastite kriterije prilikom odabira igrača za dvije utakmice na kojim sam vodio reprezentaciju. I to je jedina moja krivica. Druge nema.

Niko ne treba da se trudi i da uzroke moje smjene traži u fudbalskim razlozima. Niste mi dali vremena čak ni da pogriješim, a da ne kažem da je za projekat koji sam prezentirao, i koji je prihvaćen od strane igrača, trebalo vremena. Zar je pet treninga, od čega dva rekuperacijska, bilo dovoljno da se nekog kvalitetno ocijeni? Šta ste očekivali? Da je fudbal video igra na kojoj se stvari mijenjaju dodirom na dugme?”, poručio je Kodro, između ostalog, u svom pismu.