Dječak (14) nožem napao profesore i učenike u školi u Španiji, više povrijeđenih

Objavljeno:28.09.2023 - 11:59
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

14-GODIŠNJI dječak jutros je napao više profesora i učenika nožem u srednjoj školi u gradu Jerez de la Fronteri, na jugu Španjolske, potvrdila je lokalna policija za Reuters. El Pais piše da dječak pohađa treću godinu na Institutu Elena García Armada.

Španjolske novine naglašavaju kako je 14-godišnjak jutros malo poslije osam sati ušao u školu s dva noža te napao tri profesora i dva učenika. Ozlijeđeni profesori i učenici prevezeni su u bolnice, a još uvijek nema podataka o težini njihovih ozljeda.

Motiv napada je nepoznat

Prema prvim informacijama, jedan od profesora ima ozljedu oka. Napadač je izvukao dva velika noža iz svog ruksaka u učionici i napao učenike i profesore govoreći im da će ih ubiti, ispričala je majka jednog učenika za Canal SUR TV.

Policija je uhitila dječaka, čiji motivi još nisu poznati. Škola je evakuirana. Hitne službe su potvrdile da su u 8:25 primile dojavu o napadu u školi te su policija i zdravstveni djelatnici odmah izašli na teren. Maloljetnik je brzo lociran i uhićen, nakon čega je prebačen u policijsku postaju, gdje će ostati u pritvoru dok se ne utvrde sve okolnosti događaja.