Strip vikend u Mostaru

Zanimljivosti
Strip vikend u Mostaru
Strip vikend će se održati u subotu i nedjelju, 30.9. i 1. 10., u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Svečano otvorenje najavljeno je za 30. 9. u 12 sati, a Strip vikend će svečano otvoriti veleposlanik Italije Marco Di Ruzza.

Ove godine će Grad na Neretvi posjetiti 27 umjetnika iz svijeta stripa: Milorad Vicanović Maza, Walter Venturi, Lana Šator, Stefano Bidetti, Kenan Halilović, Alessandro Piccinelli, Midhat Kapetanović, Lejla Mustafić, Zdravko Cvjetković, Sarah Burrini, Marko Dješka, Besir Maglić, Giorgio Pontrelli, Matija Pisačić, Eric Heuvel, Jovan Ukropina, Senad Mavrić, Mauro Laurenti, Tihomir Tikulin Tico, Filip Andronik, Tiziana Vacca, Milan Drča Munch, Aart Cornelissen, Stefano Andreucci,Yuri Landman, Štef Bartolić i Brian Aggeler.

Kako su kazali organizatori, ove godine učestvuje rekordan broj gostiju, ukupno 27 gostiju iz različitih djelova svijeta. Tokom strip vikenda biće također upriličeno i druženje s maskotom festivala Mostarkom, nagrađivanje posjetitelja te svakako berza stripova i LP ploča. Takoder, za najmalađe biće upriličene radionice škole i crtanja.

" Nakon sedam godina uspješno organiziranih festivala i raznih projekata za mlade kao što su radionice i škole crtanja, prema reakciji javnosti definitivno možemo reći da smo uspjeli animirati mlade za kulturu stripa. To smatramo posebnim uspjehom u vremenima u kojima su mladi možda i previše fokusirani digitalnim oblicima zabave. Nošeni pozitivnim kritikama i ostvarenim rezultatima planiramo i dalje nastaviti sa našim djelovanjem " ističu iz kluba Mostrip.

Ne propustite