Tri napitka koja su najbolja za brzo mršavljenje : UVRSTITE IH U RUTINU VEĆ DANAS

Zdrav život
Tri napitka koja su najbolja za brzo mršavljenje : UVRSTITE IH U RUTINU VEĆ DANAS
Preduslovi zdravog mršavljenja jesu pravilna ishrana, prlagođen trening i kvalitetan odmor.

Voda je uvijek dobar izbor, ali uvijek postoji još mnogo drugih napitaka koji podržavaju gubitak težine i u kojima možete uživati tokom cijelog dana.  

Ključni dio vaše dijete trebao bi biti dobar plan za kupovinu namirnica. U nastavku vam predlažemo spisak sastojaka koji će gubitak težine učiniti ukusnijim i lakšim.

Zeleni čaj 

Obogaćen je antioksidansom epigalokatehin galatom (EGCG) za koji istraživanja pokazuju da može poboljšati sagorijevanje masti i metabolizam. Istraživanje od 12 sedmica pokazalo je da koncentrirani zeleni čaj, koristeći aktivne sastojke zelenog čaja (katehini i kofein), uzrokuje gubitak težine od 7,7 kilograma kod onih koji su pili zeleni čaj u poređenju s onima koji nisu pili zeleni čaj.

Ako ste ljubitelj čaja, zeleni čaj je odličan izbor kada je u pitanju borba protiv hronične upale koja je povezana s gojaznošću. Uz to, ne sadrži nikakve kalorije.

Kafa

Кafa je nezamjenljiv napitak za mnoge od nas i ima veliki broj prednosti, od kojih je jedna gubitak težine. Pa, hajde da pogledamo kako kafa može pomoći da izgubite težinu. Zanimljivo, zar ne?

Crna kafa takođe sadrži supstancu zvanu hlorogenska kiselina, za koju se pokazalo da pomaže u gubitku težine. Prisustvo hlorogenske kiseline u crnoj kafi odlaže stvaranje glukoze u tijelu poslje obilnijih obroka.

Svakako ne zaboravite da se kafa pije bez dodavanja zaslađivača, jer će tek na taj način dati svoj učinak. Četiri šoljice kafe dnevno omogućavaju prednosti osjećanja budnijeg i boljeg metabolizma masti, a da pritom ne utiču previše na san i glad. Popiti šolju na svakih nekoliko sati bilo bi dovoljno da osjetite trajne efekte.

Voda sa ketelskom soli

Voda možda nije najzahtjevnija opcija na ovoj listi, ali je ključni igrač u gubitku težine. Generalni savjet je da pijemo osam čaša vode, ali većina nas ne ispunjava taj zahtjev, zar ne? Prednosti pravilnog unosa vode su brojne- doprinosi pravilnoj probavi, ubrzanju metabolizma i poboljšanju tena kože. Da bi došlo do mršavljenja sva zaslađena pića treba zamijeniti vodom ili biljnim čajem i piti preporučene dnevne količine 2, 7 l žene, odnosno 3, 8 l dnevno muškarci. 

Voda sa ketelskom soli sadrži važne minerale i elektrolite koji pomažu pri pokretanju vaše energije, mišića, te poboljšavaju funkciju mozga. Voda također djeluje kao sredstvo za suzbijanje apetita. 

(Novi.ba)

Ne propustite