URUŠIO SE AUTOPUT - PREVOZE LJUDE U BOLNICU: Nekoliko automobila i kamion propali u pukotine, STIŽU DRAMATIČNI PRIZORI iz evropske države

Objavljeno:23.09.2023 - 16:35
A A A Times Arial

VELIK dio autoceste u jugozapadnoj Švedskoj urušio se tijekom noći, zbog čega su tri osobe prebačene u bolnicu s lakšim ozljedama, priopćila je danas policija. Odron je oštetio autocestu između drugoga najvećeg švedskog grada Göteborga i glavnoga grada Norveške Osla, u blizini gradića Stenungsunda, oko 50 km sjeverno od Göteborga na zapadnoj obali Švedske.

"Najteže pogođeni dijelovi područja odrona veličine su oko 150 x 100 metara. Ukupno je, međutim, odron zahvatio područje od oko 700 x 200 metara", navodi se u priopćenju spasilačke službe Göteborga. Odron je zahvatio desetak vozila, šumsko područje, poslovni prostor s benzinskom crpkom i restoranom brze hrane, priopćile su spasilačke službe.

Vatrogasci uz pomoć helikoptera pomagali ljudima da izađu iz vozila
"U području odrona vatrogasci su uz pomoć helikoptera pomogli većem broju ljudi da iziđu iz vozila", dodano je. Nekoliko automobila i jedan kamion upali su u rupe i pukotine nastale zbog odrona, izvijestila je švedska novinska agencija TT. Glasnogovornik spasilačke službe rekao je za javni servis SVT da je svim ljudima u vozilima pružena pomoć.

Policija je na svojoj internetskoj stranici objavila da je pokrenula istragu o tome jesu li odron uzrokovali radovi na obližnjem gradilištu.

"Još se ne zna postoji li ikakva povezanost između miniranja/radova na mjestu i odrona", rekli su. "Trenutno ni jedna osoba nije osumnjičena za kazneno djelo", dodaje se. Spasilačka služba rekla je da će posebno obučeno osoblje i psi tragači sada pretražiti područje te da se ne mogu isključiti daljnji odroni.