POSLIJE VELIKE NUŽDE NEMA TRAGOVA NA WC PAPIRU? Doktor OTKRIO šta ova BIZARNA stvar govori o vašem ZDRAVLJU

Objavljeno:22.09.2023 - 19:54
A A A Times Arial

Da li vam se ikada desilo da kada se obrišete nakon stolice, na bijelom papiru ne vidite nikakav trag? Neke bi ovo moglo da zabrine, ali stručnjaci zapravo otkrivaju da nema razloga za brigu. Isto važi i kada sadržaj iz crijeva "nestane" bez prevelike muke i naprezanja.

Ono što je poznato kao "nevidljivi izmet" zapravo je znak da su vam crijeva zdrava. Kako? Doktorka Dženin Bovring čak je otišla toliko daleko, te je rekla da su ljudi u ovom slučaju možda i najzdravije osobe na planeti.

Doktorka i majka petoro djece, koja se nalazi na TikToku redovno kači edukativne i zdravstvene sadržaje smatra da postoji jednostavno objašnjenje.

"Pa, vjerovatno imate dovoljno vlakana", rekla je ona. Dokorka takođe smatra da "nevidljivi izmet" može da znači da ishranom unosite dovoljno esencijalnih masnih kiselina, kao što su omega-3 i omega-6.

Dr Filip Kej, ljekar opšte prakse, složila se da je fekalija bez problema pokazatelj dobrog zdravlja.

"Stolica koja se lako odvaja bez naprezanja, ali nije previše labava, može biti zdrava stolica jer nije zatvor ili dijareja. Normalno pražnenje crijeva može da varira od nekoliko puta dnevno do dva puta nedjeljno", rekla je dr Kej.

"Preporučio bih ljudima da pogledaju svoju stolicu i papir i da provjere da nema slučajno tragova krvi", rekao je on i savjetovao da se kod bilo kakvih promjena obratite ljekaru.