POZNAT KODRIN NASLJEDNIK? NAVIJAČI U EUFORIJI! Prva je želja čelnika Saveza, dogovoren sastanak: Ovo su prvi detalji ponude kakvu nikad niko nije dobio

Fudbal
POZNAT KODRIN NASLJEDNIK? NAVIJAČI U EUFORIJI! Prva je želja čelnika Saveza, dogovoren sastanak: Ovo su prvi detalji ponude kakvu nikad niko nije dobio
,

Sportsku javnost u Bosni i Hercegovini zatekla je danas vijest kako je smijenjen dosadašnji selektor Meho Kodro. Već se počelo nagađati s kandidatima, ali za sada je Vahidin Halilhodžić prva želja čelnika bh. nogometa.

Bh. stručnjak Meho Kodro je u dva navrata vodio Zmajeve i oba puta je njegova trenerska avantura (pre)kratko trajala. Ovaj put je na klupi bio samo dvije utakmice.

Debitovao je u Zenici protiv Lihtenštajna u teško izborenoj pobjedi rezultatom 2:1, a u drugom meču na klupi Zmajeva poražen je u Rejkjaviku od Islanda sa 1:0.

Kodro nije za kratko vrijeme uspio napraviti veće promjene, ali niko nije očekivao da će već sada biti smijenjen. Nije poznato ko će ga naslijediti, ali to bismo trebali znati veoma brzo budući da nas nastavak kvalifikacija za Euro 2024. očekuje već sredinom oktobra.

Prvi kandidat za novog selektora je Vahid Halilhodžić. U NFSBiH žele popularnog Vahu postaviti na kormilo seniorske reprezentacije, ali on još uvijek nije rekao 'da+.

Jedan od najboljih trenera sa ovih prostora ranije je rekao da je spreman "popiti kafu" sa Vicom Zeljkovićem i da je spreman za razgovore, iako je godinama unazad odbijao preuzeti naš nacionalni tim.

Kako SportSport.ba saznaje, dogovoreno je da se do ponedjeljka sjedne sa Halilhodžićem kako bi se pokušao pronaći dogovor.

Neslužbeno, Halilhodžiću su iz Saveza spremni ponuditi petogodišnji ugovor, dati mu najveću plati što mogu i odriješene ruke u biranju stručnog štaba i sve ostalo.

Mogli bismo reći da je ovo najbliže ikad što je Vaha bio našem nacionalnom timu. On je vodio nekoliko reprezentacija, koje je uspijevao da ovede na velika takmičenja. Bio je selektor Obale Slonovače, Japana i Maroka, a radio je u nekim velikim klubovima kao što su Lille, Rennes, Nantes, PSG, Trabzonspor, bio je i na klupi zagrebačkog Dinama.

Brojni navijači BiH prizivali su Vahu i nadali se da će sjesit na klupu Zmajeva. Do sada je odbijao biti selektor svoje domovine, vidjet ćemo hoće li konačno to postati. Odgovor će donijeti upravo sastanak koji je planiran najkasnije do ponedjeljka, piše sportsport.ba.

Sljedeću utakmicu BiH igra 13. oktobra u Vaduzu protiv Lihtenštajna, a onda 16. oktobra dočekuje Porutgal u Zenici. Upravo to bi mogli biti prvi mečevi Vahe na klupi Zmajeva, ali...

Ne propustite