MEHO KODRO NIJE VIŠE SELEKTOR ZMAJEVA: Stiže li Vaha na čelo reprezentacije?

Objavljeno:21.09.2023 - 17:32
A A A Times Arial

Meho Kodro više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako su neki članovi Izvršnog odbora NS/FSBiH dali podršku Kodri, danas je donesena odluka.

Kodro je svoj drugi mandat na klupi "Zmajeva" završio nakon svega dvije utakmice - pobjede protiv Lihtenštajna (2:1) i poraza od Islanda (1:0).

Zanimljivo da je Kodrin prvi mandat na klupi reprezentacije BiH trajao samo dvije utakmice.

Ko će naslijediti legendarnog Mostarca na klupi Zmajeva vidjećemo uskoro, ali sasvim je jasno da nasljednika Kodrinog čeka mnogo posla.

Već neko vrijeme sve više se spominje Vahid Halilhodžić, koji je ranije kazao da će sjesti sa prvim čovjekom Saveza Vicom Zeljkovićem.

"Daju se dosta lažna obećanja. Svi su znali da je reprezentacija u teškoj situaciji, rezultati i igre daju perspektivu i optimizam, treneri se stalno mijenaju i misli se da će stvoriti neki boom."

"Igrači ostaju isti i postavlja se pitanje koja je vrijednost igrača i ekipe. Svi kažu da ima talenta, ko ih onda spriječava za bolje rezultate."

"Govorilo se da u našoj grupi odmah poslije Portugala reprezentacija BiH ima najbolji kvalitet, ali rezultati su daleko od toga. Misli se da će se smijenom trenera napraviti boom, to se ne postiže preko noći, treba se naći trener i stručni štab koji će dobiti povjerenje", kazao je između ostalog popularni Vaha.