Strašna istina o tijelu monstruma iz Gradačca: "Da je otac htio da ga sahrani, to bi učinio"

Objavljeno:19.09.2023 - 19:54
A A A Times Arial

Nermin Sulejmanović je 11. avgusta života lišio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe

Tijelo trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića, koji je prije više od mjesec dana počinio monstruozni zločin u Gradačcu i dalje se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli jer do danas još niko nije podneo zahtev za njegovo preuzimanje.

Direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić rekao je za Telegraf da Gradska uprava iz Gradačca čeka da Nerminov otac da saglasnost, kako bi tijelo bilo ukopano.

"S obzirom na to da pokojnik ima žive srodnike potrebna je njihova saglasnost da bi se tijelo ukopalo čak i o trošku države", rekao je Latifagić za Telegraf.

Na pitanje da li su stupili u kontakt sa Nerminovim ocem, Latifagić kaže da je za to zadužena opština u kojoj je Sulejmanović bio prijavljen.

"Da je otac želio da ga sahrani, on bi to učinio", rekao je on.

Latifagić dodaje da je standardna procedura da se tijelo pokojnika u mrtvačnici drži najviše tri dana, ali da sve zavisi od situacije.

"Što se nas tiče, mi imamo specijalizovane hladnjače u kojima tijelo može dugo da stoji. Imamo neka tijela koja su ovde i duže od dvije godine. U pitanju su neki migranti koji još uvijek nisu identifikovani. Svi leševi smješteni su u specijalizovane limene sanduke koji su zatvoreni i što se nas tiče sve je urađeno po propisima", objašnjava Latifagić za Telegraf.

Da podsjetimo, 11. avgusta Gradačac je potresao zločin koji se ne pamti: Nermin Sulejmanović života je lišio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i Denisa i Džengiza Ondura, sina i oca koje je poznavao od ranije, i ranio tri osobe.

Nakon što je ubio partnerku, Nermin je otišao u grad gdje je ispred jednog kafića upucao Denisa Ondera, koji je bio u svom automobilu. Odatle je otišao do kuće Denisovog oca Džengiza, pucao mu u glavu i teško ranio njegovu suprugu Harisu.

Nakon toga Nermin je otišao na jednu napuštenu farmu gdje je, kada ga je policija opkolila, izvršio samoubistvo.

(Telegraf.rs)