Navijač s ustaškom zastavom je sin HDZ-ovca: Ranije se pijan tukao s policijom

Objavljeno:16.09.2023 - 10:24
A A A Times Arial

Foto: Danica

Poznata je kazna za dvojicu navijača koji su na utakmici Hrvatska – Latvija u nekoliko navrata istaknuli ustašku zastavu, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s događajem.

Portal Danica otkriva kako je drugookrivljeni otprije dobro poznat policiji, ali i hrvatskoj javnosti. On je Dino Sušec (34) iz Zamlake kod Varaždina, sin moćnog HDZ-ovca Ivana Sušeca (60). Prvookrivljeni je njegov prijatelj Dean Capan iz Šemovca, sela kod Zamlake.

Danica je u posjedu fotografije koju su mladići snimili u automobilu na putu za Rijeku. Sušec drži zastavu s ustaškim simbolom, a njegov prijatelj Capan ima kapu HOS-a. Treći mladić, kako se priča, nije sudjelovao u toj paradi zabranjenog znakovlja, ali je išao s njima na utakmicu.

Treći napadač
U Sušecovu slučaju riječ je o poduzetničkoj obitelji, a otac je član Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog te predsjednik kluba vijećnika HDZ-a. U martu ove godine izbio je veliki skandal nakon što su otac i sin uhićeni jer su pretukli policajce.

U martu sutkinja je oca, sina i trećeg napadača odmah pustila na slobodu unatoč napadu na policajce koji su ozlijeđeni. Tučnjava je izbila u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu. Nakon što je pozvana policija, trojac je odmah napao i njih.