DURAKOVIĆ ODGOVORIO DODIKU: Neka Dodik popusti u svojoj suludoj političkoj retorici, a onda neka 10% od moje plate uzme sebi, halal olsun

Bosna i Hercegovina
DURAKOVIĆ ODGOVORIO DODIKU: Neka Dodik popusti u svojoj suludoj političkoj retorici, a onda neka 10% od moje plate uzme sebi, halal olsun
.Milorad Dodik danas je u Banjaluci održao konferenciju za medije, a osvrnuo se i na otkazivanje sastanka sa Schmidtom.

Milorad Dodik danas je u Banjaluci održao konferenciju za medije, a osvrnuo se i na otkazivanje sastanka sa Schmidtom.

"Razmišljam da Durakoviću povećam platu za 10 posto jer je odbio da se sa Schmidtomsastane u nekoj kafani. A neki sljedeći mjesec moći ću da mu smanjim platu. Iako njemu nije bitan novac, bitan mu je politički stav", naveo je Dodik.

A sada je stigla i reakcija Durakovića.

"Bilo bi dobro da postojeća plata, zakonom predviđena, ne počne da kasni ili da je ne bude nikako, svima nama. Po kafanama se ne sastajem jer sam odgovoran izabrani zvaničnik, a ne zato što to Dodiku ili bilo kome (ne)odgovara.

Ne želim ni manje ni više od onoga što nam zakonom pripada. Bilo bi mi iskreno drago da bar 10% Milorad Dodik popusti u svojoj suludoj političkoj retorici, a onda neka 10% od moje plate uzme sebi, halal olsun… Tada bi se, siguran sam, svi u RS-u i u BiH osjećali sigurnije, komotnije i bolje…", kazao je Ćamil Duraković za Radiosarajevo.ba.

Ne propustite