KOSMOS ŠALJE NOVE SIGNALE ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK: Ovo ih očekuje od SUTRA, 15. SEPTEMBAR je velika prekrtnica

Objavljeno:12.09.2023 - 20:23
A A A Times Arial

Svježe razdoblje mladog mjeseca u Djevici nosi sa sobom određene izazove i prilike koje treba da prihvatimo otvorenog srca. Važno je zapamtiti da ponekad otpuštanje nečega što je poznato može biti bolno, ali je nužno za naš dalji rast.

U kulturama u kojima se Mjesec cijeni, mladi mjesec u Djevici uvijek se povezivao s novim počecima i ponovnim pokretanjem. U septembru nas očekuje mladi mjesec u Djevici i to 15. septembra u 03.39, što će uticati na svakoga od nas. Za neke će to značiti kraj jednog ciklusa i početak novog, dok će drugi razmišljati o svojim principima i vrijednostima.

Znak Djevice često se povezuje s redom, što ima svoje razloge - Djevice vole stvari dovesti u red, ne samo u svom fizičkom okruženju, već i u svom životu. Svi ćemo težiti promjeni i organizaciji svog života. Ovo će razdoblje biti posebno važno za kreativce i one koji rade s riječima, budući da je Merkur, vladajuća planeta Djevice, zaštitnik pjesnika, pisaca i onih koji se izražavaju riječima.

Ako se bavite pisanjem, mlad mjesec u Devici nudi sjajnu priliku za razvoj vašeg potencijala. Takođe, vrijeme je da se pozabavite svojim zdravljem i razmislite o redovnom vježbanju ili prilagođavanju navika u ishrani - mlad mjesec u Djevici pomoći će vam u transformaciji na bolje.

Svaki horoskopski znak će imati svoje lekcije tokom ovog perioda:

Ovan

Mlad mjesec u Djevici podstiče osobe rođene u znaku Ovna da se dublje usmere na svoje prioritete i ciljeve. Ovnovi su poznati po svojoj strastvenoj i energičnoj prirodi, ali ovaj mladi mjesec će ih podstaći da uspore, zastanu i razmisle o svojim emocijama i osjećajima. Moguće su promjene u okolini ili sukobi uzrokovani preoštrim izjavama. Umjesto konflikta, bolje je posvetiti vreme sebi. Na primjer, isprobati novu metodu meditacije ili introspekcije kako bi bolje razumijeli svoje unutrašnje želje i potrebe.

Bik

Za Bikove je mlad mjjesec u Djevici idealno vrijeme za samoisceljenje i refleksiju. Bikovi su poznati po svojoj stabilnosti i praktičnosti, ali ovaj mlad mjesec će ih podstaći da razmotre svoje rutine i navike. S obzirom na to da će vladajuća planeta Bika, Venera, biti u znaku Lava, moglo bi doći do sklonosti prema egocentričnosti. No, prisutnost Mjeseca u Djevici poziva Bikove da bolje razumiju sebe i da razmotre svoje prioritete. Ovo je vrijeme za dodavanje novih elemenata u svoj život kako bi se osjećali svježije i inspirisanije.

Blizanci

Blizance očekuje razdoblje smirenosti tokom mladog mjeseca u Djevici. Za Blizance, koji su po prirodi radoznali i društveni, ovo razdoblje neće doneti drastične promjene, već će ih podstaći na razmišljanje o konceptima udobnosti i sigurnosti. Tokom ovog razdoblja mogli biste provesti više vremena s voljenima i dublje se povezati s porodicom. Mlad mjesec će vas podstaći da se posvetite svojim unutrašnjim emocijama i porodičnim vezama.

Rak

Za Rakove će mlad mjesec u Djevici naglasiti važnost komunikacije i okoline. Tokom ovog razdoblja, mogli biste se suočiti s nesporazumima i izazovima u komunikaciji s drugima. Važno je naučiti važne lekcije o komunikaciji i razmeniti svoje misli i osjećaje na konstruktivan način. Ovo je takođe dobro vreme za promišljanje o svojoj okolini i kako je možete poboljšati kako bi bila podsticajna i inspirišuća.

Lav

Lavovi će se tokom mladog mjeseca u Dkevici usmjeriti na svoje finansije. Budući da će Mjesec biti u Djevici, znaku poznatom po racionalnosti i organizovanosti, Oni će biti podstaknuti da bolje razmotre svoje finansijske navike. Umjesto da troše impulsivno, ovo je vreme za sastavljanje budžeta i razmišljanje o dugoročnim finansijskim ciljevima. Lavovi bi trebalo da preispitaju svoje troškove i razmotre kako mogu bolje upravljati svojim finansijskim resursima.

Djevica

Djevice će se tokom ovog razdoblja osećati posebno produktivno jer će mlad mjesec biti u njihovom znaku. Međutim, Djevice bi trebalo da paze da ne budu previše samokritične i perfekcionističke, jer to može ograničiti njihov uspijeh. Ovo je vrijeme za razmišljanje o svojim idejama i ciljevima i kretanje u njihovu realizaciju. Djevice bi trebalo da nauče verovati sebi i svojim sposobnostima kako bi postigle svoj puni potencijal.

Vaga

Vage će tokom mladog mjeseca u Djevici tražiti ravnotežu u svom društvenom životu i odnosima. Mars-Venera sekstil pozitivno će uticati na njihovu kreativnost i društveni život, ali Mars u Vagi može uzrokovati impulsivnost i nestrpljivost. Tokom ovog razdoblja, Vage bi trebalo da paze da održavaju ravnotežu između društvenih aktivnosti i samoće. Takođe, trebalo bi mudro da koriste svoje resurse kako bi ostale uravnotežene.

Škorpion

Škorpioni će tokom mladog mjeseca u Djevici razmišljati o svojim profesionalnim aktivnostima i ciljevima. Mogli bi se suočiti s impulsima za dramatičnim promenama u svojoj karijeri, ali bi trebalo pažljivo da razmisle pre nego što donesu odluke. Ovo je vrijeme za razmišljanje o svojim idealima i planovima za karijeru te kako ih možete ostvariti. Trigon Mjesec-Jupiter podstaći će optimizam za budućnost, pa Škorpioni treba da veruju da mogu postići svoje ciljeve.

Strijelac

Uvijek aktivni Strijelci sa sjajnim očima možda neće izgledati kao obično za vrijeme mladog mjeseca. Očekuje vas period preispitivanja vaših profesionalnih aktivnosti, mogu se javiti misli o dramatičnim promenama u vašoj karijeri.

Nemojte odmah ustuknuti pred ovim impulsima. Bolje je pokušati "dovesti stvari u red", razumijeti svoje ideale i planove za karijeru. Ako uspješno preispitate principe ili put svoje profesionalne djelatnosti, mladi mjesec u Djevici pružiće vam obećavajuće prilike na početku novog ciklusa.

Ako ste se u posljednje vrijeme osjećali zbunjenim ili čak pesimističnim, trigon između Meseca i Jupitera će podstaći optimizam za budućnost.

Jarac

Jarčevi, koji su poznati po svojoj ozbiljnosti i odgovornosti, tokom mladog mjeseca u Djevici mogli bi se suočiti s potrebom da prošire svoje horizonte i razmišljaju izvan svojih uobičajenih okvira. Mlad mjesec će ih podsjetiti da ne moraju uvijek preuzimati odgovornost za druge i da je važno zaštititi svoje resurse. Ovo je vrijeme za istraživanje novih područja i razmišljanje o svojim ličnim i profesionalnim ciljevima.

Vodolija

One će doživjeti radikalne unutrašnje promene. Uran, njihova vladajuća planeta, biće u trigonu s Plutonom, što će uzrokovati duboke promjene u njihovom unutrašnjem svijetu. Ovo je vrijeme za suočavanje s emocionalnim preokretima i postavljanje ličnih granica. Vodolije bi trebalo da obrate pažnju na svoju intuiciju i prihvate promjene kao priliku za rast i transformaciju.

Ribe

Ribe će doživjeti "otvaranje očiju" u vezi s partnerstvima i odnosima. Ovo je vrijeme za razmišljanje o svojim vezama iz drugačijeg ugla i postavljanje realnih očekivanja. Takođe, moglo bi doći do promjena i rasta u duhovnom životu, a Ribe bi trebalo da obrate pažnju na svoju intuiciju i filozofska razmatranja.

Svaki znak će doživjeti uticaj mladog mjeseca u Djevici na svoj način, ali zajedničko im je da će se suočiti s izazovima i prilikama za lični rast i razvoj. Važno je otvoriti se promjenama i prihvatiti ih kao priliku za dublje razumijevanje sebe i svojih ciljeva.