Štednjak koji sam kuha i sam se čisti? Moguće je

Sve za dom
Štednjak koji sam kuha i sam se čisti? Moguće je
Domaćice neće uopće morati brinuti o prljavom suđu, zagorjelim tavama i presoljenim jelima. O tome će brinuti štednjak. Domaćice samo trebaju nabaviti recept, staviti sastojke u posudu, dati štednjaku naredbe za skeniranje i jelo će se samo spremiti. Sve ovo nije znanstvena fantastika, već ono što je odabrana ekipa najboljih svjetskih novinara iz ukupno pet europskih zemalja imala prilike vidjeti u Seulu, kada je Samsung otvorio vrata svoje čudesne radionice stvaralaštva.

Domaćice neće uopće morati brinuti o prljavom suđu, zagorjelim tavama i presoljenim jelima. O tome će brinuti štednjak. Domaćice samo trebaju nabaviti recept, staviti sastojke u posudu, dati štednjaku naredbe za skeniranje i jelo će se samo spremiti.
Sve ovo nije znanstvena fantastika, već ono što je odabrana ekipa najboljih svjetskih novinara iz ukupno pet europskih zemalja imala prilike vidjeti u Seulu, kada je Samsung otvorio vrata svoje čudesne radionice stvaralaštva.
Naime, na Azijskom tržištu je malo prije našeg dolaska Samsung već lansirao upravo ovo čudo od tehnike - štednjak koji sam kuha. Ovaj mali pametnjaković, nakon što skenira recept, sastojke i počne sa skeniranjem načina na koje se jelo treba pripremiti, odabira i temperaturu, a vi možete opustiti i zaboraviti na taj obrok. Dok ne bude gotov. A, za samo desetak minuta, hrana izgleda bolje nego na slici, okus je nevjerojatan, a sve to bez širenja neugodnih mirisa po kuhinji, a možda i najvažnije činjenice, a to je da nećete imati gomilu suđa koje treba oprati.

Štednjak skuha jelo pa se sam očisti
Iako ovaj štednjak košta nekoliko tisuća dolara, većina stanovnika Koreje ga ima. Razlog je jednostavan, njihov ritam života je vrlo brz i jako ekstravagantan. Oni su uvijek u tijeku sa svim novim tehnološkim dostignućima, jer je upravo to ono što im olakšava život i svakodnevno funkcioniranje.
A, gdje je štednjak, tu je i hladnjak. Ovaj koji smo vidjeli po našem mišljenju čini nerazdvojnu cjelinu sa "super štednjakom". Ima mala vratašca, s prednje strane, koja skrivaju pregradu u koju možete staviti svoja omiljena pića i izvući ih kada god poželite bez otvaranja cijelog hladnjaka. Da ne spominjemo da ova "olakšica" omogućuje njegov nesmetan rad. Ipak, nama se najviše svidjelo to što ima LED ekran i to osjetljiv na dodir, pa se možete dopisivati sa članovima obitelji ili ostavljati provokativne poruke svom dragom. Odličan razlog da ga uvjerite da vam kupi baš jedan ovakav. A, kada mu još kažete da ima bežični internet, dobivate ga sigurno. Što se čišćenja tiče, o tome nema potrebe brinuti. U njega je ugrađena sprava za čišćenje koja radi neovisno od ljudske intervencije. Hladnjak košta nešto manje od tisuću dolara i već je veliki hit u Aziji.

Glazba na zidovima
U Aziji je sve podređeno uživanju u životu, pa je tako sustav za zabavu i opuštanje razvijen do maksimuma. Mi smo vidjeli glazbeni sustav koji omogućuje korisniku da odabere i kreira svoju glazbenu listu na ekranu osjetljivom na dodir. Glazbene note mogu se personificirati pa se njihovo kretanje može vidjeti na zidovima. Dizajnirana kao svojevrsna igrica u kojoj note mijenjaju boju ili čak dobivaju oblik, glazba se oslikava na zidu i pruža nevjerojatan osjećaj zabave i opuštanja u isto vrijeme.

Ne propustite