SRBIJA BRUTALNO OPLJAČKANA U FINALU MUNDOBASKETA! Da li su sudije odlučile ko će biti prvak svijeta?

Košarka
SRBIJA BRUTALNO OPLJAČKANA U FINALU MUNDOBASKETA! Da li su sudije odlučile ko će biti prvak svijeta?
.

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Svjetskog prvenstva.

Bolja od našeg tima bila je Njemačka, koja je uz pomoć sudija pobijedila 83:77 i postala prvak svijeta.

Košarkaši su uspjeli uvesti meč u neizvjesnu završnicu, te imali priliku Nijemcima dodatno zakomplikovati zadatak, međutim, na kraju nisu imali snage da se vrate.

Naši heroji su briznuli u plač nakon završetka meča, bilo je teško nakon takvog meča i svega što se dešavalo tokom njega, ali i tokom cijelog turnira.

Ponosni smo na srebrnu medalju, a trebali bi biti i Orlovi.

Finale je počelo katastrofalno... Ognjen Dobrić je zadobio tešku povredu ručnog zgloba poslije 2 minuta i 20 sekundi utakmice kada je zgazio nogu Daniela Tysa, nakon čega je završio na podu.

Poslije nekoliko trenutaka lekari su došli do njega, a košarkaša, koji je na ovom Mundobasketu obavio važan posao sa obje strane parketa, praktično su odnijeli sa parketa u svlačionicu. Početkom drugog poluvremena vratio se na klupu za rezervne igrače, ali nije ulazio u igru.

Umjesto njega u igru ​​je ušao Vanja Marinković, koji je u prvom poluvremenu sjajnim rezultatom isključio Bogdana Bogdanovića. Imao je devet poena, a kapiten Orlova 15.

Ponovo je, očekivano, Bogdanović odigrao ulogu glavnog igrača. U prvom poluvremenu stigao je do 15 poena, a na drugoj strani poen manje imali su Denis Schrüder i Franz Wagner, koji su samo u prvom poluvremenu pogodili devet slobodnih bacanja.

Bilo je i razgovora sa sudijama i dosta loših odluka, a poluvrijeme je završeno rezultatom 47:47.

U drugom poluvremenu vidjeli smo dosta nervoze naših košarkaša i to je bilo opravdano. Nekoliko katastrofalnih sudijskih odluka direktno je uticalo na rezultat.

Kada su Orlovi uzvratili, dosuđena je tehnička greška, što je dodatno olakšalo Njemačkoj da preuzme dvocifreno vođstvo. Nijemci su se tada još više opustili, te u posljednji dio ušli sa 12 poena prednosti.

Košarkaši su se borili, nisu ni pomišljali da odustanu. Aleksa Avramović je odlično odradio posljednju četvrtinu. Na kraju smo ušli u neizvjesnu završnicu i imali priliku da izjednačimo na 78:75 na 56 sekundi do kraja. Gudurić nije bio precizan, a odgovornost je preuzeo Denis Šruder i od tog trenutka postigao šest poena.

Schrüder je meč završio sa 28 poena, Franz Wachner dodao je 19, a Vojtman 12 poena.

Kada je Srbija u pitanju, Avramović je imao 21 poen, Bogdan Bogdanović 17 uz pet asistencija, a Filip Petrušev 10 poena, prenosi Kurir

Ne propustite