"NE ZNAM GDJE NAĐU OVAKVE SUDIJE, MAJKE MI" Dragić bijesan nakon eliminacije, otvoreno sumnja da će Kanađani provocirati i Srbe

Košarka
"NE ZNAM GDJE NAĐU OVAKVE SUDIJE, MAJKE MI" Dragić bijesan nakon eliminacije, otvoreno sumnja da će Kanađani provocirati i Srbe
,

Zoran Dragić, bek slovenačke reprezentacije, nije mogao da se otme utisku nakon isključenja Luke Dončića na meču četvrtfinala Mundobasketa, u kom je Kanada uspjela da savlada Sloveniju.

Kanađani su učinili uslugu Srbiji, kada su u pitanju Igre, ali i pokazali da naše komšije čeka izuzetno težak posao u borbi za finale koja je zakazana u petak od 10.45 po našem vremenu.

Poslije efikasnog i izjednačenog prvog poluvremena (50:50), potpuno su zaustavili Luku Dončića i furioznim igrom trasirali sebi put ka istorijskom polufinalu na Svjetskom prvenstvu na krilima nezaustavljivih Šeja Gildžus-Aleksandera i Ar Džej Bereta.

Nakon meča, utiske je iznio reprezentativac Slovenije, Zoran Dragić.

Imao je šta da poruči reprezentativcima Srbije Dragić, pošto će upravo "orlovi" u polufinalu igrati sa Kanadom.

- Nemam savjeta, ali su sto posto gledali utakmicu i vidjeli gdje su najveće prijetnje Kanade. Biće vrlo zanimljiva utakmica u polufinalu.

Isključenje Luke Dončića u mnogome je odredilo finiš utakmice, a Dilon Bruks je ponovo, na ružan način, došao u centar pažnje.

- Ne znam, znamo kakav je čovjek Bruks - prljav! To im je bio cilj, da isprovociraju, sudije na to nisu reagovale, što mi je čudno. Kada smo mi išli u kontakt odmah su svirali sve, a kada su oni, onda nikako. Biće zanimljiva utakmica, kako će igrati protiv Srbije.

- Luka je bio van sebe, mislim da se i mi previše bavimo sudijama, ali je jako teško. Kada ste stalno udaraju jedno vrijeme želiš da se isprovociraš, kao i oni, a onda na kraju dvije tehničke i moraš da izađeš.

Za kraj, definitivno je posvetio pažnju sudijskom kriterijumu.

- Nisam čuo šta su skandirali, ali ne znam gdje nađu ovakve sudije, majke mi? Uprkos svemu, mi smo mogli igrati malo bolje, igrali smo baš na visokom nivou tokom prve dvije četvrtine, išli smo preko toga šta su sudije radile, ali nisu ni oni krivi za sve.

Ne propustite