SRBIJA IDE NA KANADU U POLUFINALU SVJETSKOG PRVENSTVA! Sudije režirale HAOS! Dončić isključen, a Orlove čeka paklen zadatak!

Košarka
SRBIJA IDE NA KANADU U POLUFINALU SVJETSKOG PRVENSTVA! Sudije režirale HAOS! Dončić isključen, a Orlove čeka paklen zadatak!
,

Srbija će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Kanade!

Kanađani su pobijedili Sloveniju rezultatom 100:89 i tako zakazali duel protiv Orlova.

Utakmicu je obilježilo isključenje Luke Dončića u posljednjoj četvrtini, nakon serije loših sudijskih odluka.

Spektakl su priredili Kanađani i Slovenci u prvom poluvremenu, pogodili veliki broj šuteva sa distance. Dončić je pokazao dio svoje magije, Prepelič se "upalio" i pogodio tri trojke.

Na drugoj strani vidjeli smo nekoliko snažnih i atraktivnih zakucavanja. Detalj koji je obilježio prvo poluvreme vidjeli smo sredinom druge četvrtine kada je najboljem košarkašu Slovenije dodijeljena tehnička greška.

Rizikovao je Dončić i isključenje pošto nije prestajao da prigovara sudijama. Naljutio se tada, pa je u nastavku poluvremena značajno popravio poenterski učinak.

Kanada je znatno bolje od rivala otvorila drugo poluvrijeme i u prvih nekoliko minuta napravili seriju 11:2, što je unijelo nervozu u ekipu Slovenije.

Imali su Kanađani i +16, ali su preko Dončića i Prepeliča Slovenci uspjeli da ostanu u igri i da u posljednju četvrtinu uđu sa zaostatkom od devet poena.

Trudili su se košarkaši Slovenije da se vrate u igru, a Dončić je ostao bez živaca. Dobio je veliki broj udaraca tokom utakmice, ali ne i dovoljno faulova nad njim.

Nije mogao da se iskontroliše i na šest minuta do kraja utakmice zbog prigovora je dobio drugu tehničku grešku, odnosno isključenje.

To je dalo energiju njegovim saigračima, koji su sa -15 brzo stigli do jednocifrenog zaostatka. Ipak, do preokreta nisu mogli...

Ne propustite