OVE 3 NAMIRNICE BRIŠU STARAČKE PJEGE KAO GUMICOM: Puder vam više neće trebati

Moda i ljepota
OVE 3 NAMIRNICE BRIŠU STARAČKE PJEGE KAO GUMICOM: Puder vam više neće trebati
-

Ukoliko imate svjetlu kožu, stariji ste od 50 godina i puno ste se izlagali suncu, velika je vjerovatnoća da imate smeđe mrlje na koži.

Pretjerano izlaganje suncu oštećuje melanocite, ćelije koje proizvode pigment na koži. Zbog toga oni počinju da pretjerano stvaraju smeđi pigment melanin, odnosno mrlje na koži.

Hiperpigmentacijske mrlje nisu opasne, a uglavnom se pojavljuju na dijelovima kože koji su najizloženiji suncu, a to su lice, ruke, ramena, vrat, grudi i leđa.

hiperpigmentacija

Ako imate problem s mrljama, iskoristite ove namirnice koje će ih posvetliti, a ujedno će i nahraniti vašu kožu.

LIMUN 

Iscjedite svježi limun pa sok nanosite na mrlje dvaput dnevno tokom nekoliko mjeseci. Ostavite limun da djeluje na koži najmanje pola sata pa nežno isperite. Ako nemate preosjetljivu kožu, ostavite sok od limuna da djeluje cijelu noć. U roku od dva meseca nakon što počnete primijenjivati svjež sok od limuna trebali biste primijetiti pozitivne promjene na svojoj koži.

limun2

Napomena: nemojte izlaziti na jako sunce odmah nakon primjene soka od limuna, jer on povećava osjetljivost kože na sunce.

JOGURT

Svaki dan nanesite jogurt na mrlje u tankom sloju. Ostavite da djeluje 20-ak minuta pa isperite s kože. Za još bolje djelovanje, napravite ovaj prirodni izbjeljivač za mrlje: pomiješajte 1 kašičicu jogurta, 2 kašičice ovsenog brašna i 1 kašičica svježeg soka od limuna pa nanesite na mrlje i ostavite da djeluje oko pola sata. Potom isperite običnom vodom.

jogurt1

JABUKOVO SIRĆE

Namočite tupfer u malo jabukovog sirćeta te namažite mrlje. Ostavite da djeluje 20-ak minuta pa isperite. Ako imate jako osjetljivu kožu, razrijedite sirće s malo vode.

Kako biste razblažili sirćetnu kiselinu, možete ga pomiješati s malo maslinovog ulja.

379339-jabukovo-sirce-ff

Napomena: u početku primjene moguće je lagano crvenilo i peckanje na koži. Neka vas to ne brine - koža bi se uskoro trebala naviknuti na to.

Ne propustite