Prekrijte sijede bez farbanja: 1 sastojak iz kuhinje ima nevjerovatan efekat, a poboljšava i volumen kose!

Zanimljivosti
Prekrijte sijede bez farbanja: 1 sastojak iz kuhinje ima nevjerovatan efekat, a poboljšava i volumen kose!
Sijeda kosa je prirodni fenomen starenja organizma, ali takav dokaz niko ne želi.

Sijeda kosa je prirodni fenomen starenja organizma, ali takav dokaz niko ne želi.

Kako se otarasiti sijede kose? Da li postoje efikasne metode za rješavanje ovog problema? Prema portalu voman.gazeta.pl, vrijedi početi sa suplementacijom melatonina i biotina na prvom mjestu .

Zašto kosa postaje sijeda?
Kako navode na ovom portalu, nedostatak, na primjer, biotina najčešće izaziva i gubitak kose, lomljivost noktiju ili ljuštenje kože. Biotin također stimuliše folikule kose i spriječava sijedenje kose .

Melatonin, zauzvrat, dopunjuje prirodne nedostatke ovog pigmenta. Način na koji funkcioniše je da isporučuje melanin, koji je neophodan u inhibiciji procesa sijedenja, direktno u lukovice kose. Ona je ta koja daje boju i koži i kosi.

Kako se boriti protiv sive kose?
Ovom problemu možete pristupiti i iz drugog ugla. Pa, možete, na primjer, koristiti kućne metode. Jedan od njih je pranje kose kafom. Zahvaljujući ovom tretmanu, kosa bi trebalo da postane tamnija, čineći sijedu manje vidljivom. Ovaj prirodni preparat ima i druge prednosti.

Ispiranje sa kafom stimuliše rast kose, sprečava gubitak kose i čini je sjajnom, mekom i lakom za raščešljavanje. Vrijedi znati da ovaj tretman treba redovno ponavljati.

Jednom napravljeno neće dati očekivani rezultat.

Pa, kako to učiniti?

Uputstvo korak po korak:
Nekoliko kašika svježe mljevene kafe preliti sa dvije čaše vode i kuhati nekoliko minuta. Ocijediti i ostaviti da se ohladi .

Ovako pripremljeno sredstvo za ispiranje sipajte na opranu kosu i kožu glave. Ostavite tečnost na kosi oko 20 minuta , a zatim isperite glavu.
 

Ne propustite