OVO JE BIO OKIDAČ ZA UŽAS U SMEDEREVU?! Programer raznio sebe i pola zgrade kada su mu ONI došli na vrata? Rođak otkrio detalje!

Aktuelno
OVO JE BIO OKIDAČ ZA UŽAS U SMEDEREVU?! Programer raznio sebe i pola zgrade kada su mu ONI došli na vrata? Rođak otkrio detalje!
Rođak Đorđa Azarića (57) iz Smedereva koji je u četvrtak uveče aktivirao eksplozivnu napravu velike razorne moći u stanu u kom su živjeli njegovi podstanari i tom prilikom sebe ubio, a povrijedio podstanare Nikolu P.

Rođak Đorđa Azarića (57) iz Smedereva koji je u četvrtak uveče aktivirao eksplozivnu napravu velike razorne moći u stanu u kom su živjeli njegovi podstanari i tom prilikom sebe ubio, a povrijedio podstanare Nikolu P. (21) i njegovu sestru Miljanu P. (22), kaže za Kurir da je dolazak izvršetelja zbog duga od 7.000 evra za neplaćene račune najvjerovatnije bio okidač za bezumni čin.

Azarić je, podsjetimo, u četvrtak oko 20.30 sati u Ulici slobode gdje u je jednoj zgradi imao jednosoban stan na četvrtom spratu, nakon svađe sa podstanarima aktivirao eksploziv koji je nakon detonacije razorio stanove od drugog do četvrtog sprata. Azarić je ubio sebe, a dvoje podstanara ranio. Nakon detonacije djelovi njegovog tijela su bili rasuti po zgradi i ulici. Nikola P. je zadobio tešku povredu oka, dok je njegova sestra Miljana P. lakše povrijeđena.

- Šokirani smo da se odlučio na ovakav potez i digao skoro pola zgrade u vazduh. Ne opravdavam ni jednog trenutka to što je uradio i hvala Bogu što nije bilo više žrtava. Strašno je da je on, koji je bio izuzetno miran čovjek, bio sposoban da tako nešto napravi - kaže blizak rođak pokojnog Azarića za Kurir.

Kako nam je detaljno opisao, Đorđe se prije 10 godina totalno povukao i nije želio da ima nikakav konatakt sa svojom porodicom.

- Sve je bilo u redu, lijepo smo se družili i viđali, ali nakon što je njegova majka preminula prije 10 godina on je odlučio da se distancira od rodbine. Tada su naši odnosi zahladili i nije želio nikakvu pomoć od nas, kako prijateljsku tako ni finansijsku - navodi rođak:

- Stan koji je raznio je zapravo njegovo nasljedstvo od pokojne majke, a nije ga kupio od programerskog posla kako se priča. Đorđe se bavio popravkom kompjutera i davno je upisao školu za programere, ali je nije završio. Popravljajući računare zarađivao je za život, a dodatni izvor prihoda bila mu je kirija od tog stana u centru grada.

Naš sagovornik navodi da je cijena kirije tog stana bila veoma mala, skoro pa smiješna.

- Čuli smo da je on taj stan iznajmio četvoročlanoj porodici i to za 50 ili 70 evra mjesečno. Ta cijena za lokaciju na kojoj se stan nalazi je bila ispod svake cijene, ali je Đorđe htio da pomogne toj porodici jer su u teškoj situaciji - kaže rođak Azarića i dodaje da je navodno ta porodica ubrzo prestala da plaća kiriju, ali i račune.

- Navodno, dug za kiriju se gomilao, kao i računi koji su bili na Đorđevo ime. Nije znao kako da reaguje, pa je valjda išao i svađao se s podstanarima, a oni su potom promijenili bravu. Čuli smo da su malo prije ovog suludog čina, izvršitelji pokucali na vrata kod Đorđa kako bi naplatili dugovanja koja su podstanari nagomilali. Vjerujemo da je to bila kap koja je prelila čašu - priča naš sagovornik i dodaje da je Azarić živio u kući koju je naslijedio od pokojnog oca.

- Tamo su mu valjda došli izvršitelji i tražili da plati dug koji je napravljen u stanu. Navodno, pored kirije i neplaćenih računa stigla je i kamata, pa je cifra ubrzo dostigla skoro 7.000 evra - kaže sagovornik. Rođak dodaje da je policija poslije eksplozije policija obavila razgovor sa čitavom familijom.

- I ja sam bio u policiji. Vjerujte, svi smo van sebe i ne možemo da vjerujemo šta se dogodilo - rekao je.

Ne propustite