Do kraja je ostalo manje od tri sekunde, a onda je Venecuelanac pogodio čudesnu trojku i potpuno razbjesnio Dončića (VIDEO)

Košarka
Do kraja je ostalo manje od tri sekunde, a onda je Venecuelanac pogodio čudesnu trojku i potpuno razbjesnio Dončića (VIDEO)
,

Reprezentativac Venecuele, Jhornan Zamora, postigao je spektakularnu trojku u posljednjoj sekundi prvog poluvremena susreta protiv Slovenije.

Na semaforu je ostalo 2.8 sekundi do kraja prvog dijela, a onda je lopta došla do Zamore koji je sa svoje polovine pogodio trojku i izazvao ljutitu reakciju Luke Dončića.

Pogledajte videoprilog. 

Inače, košarkaši Slovenije su u prvom kolu Svjetskog prvenstva savladala selekciju Venecuele rezultatom 100:85 uz maestralno izdanje Luke Dončića.

Najveća zvijezda Slovenaca je postigla 37 poena uz sedam skokova i šest asistencija dok je Tobey dodao 21 uz pet skokova i dvije asistencije. Još je dvocifren bio Klemen Prepelič sa 18 poena i šest skokova.

Kod poraženog sastava, Sojo je postigao 16 poena uz po dva skoka i asistencije dok je Zamora dodao 12 uz dva skoka. Guillent je dodao također 12 uz šest asistencija i dva skoka, a Jose Materan je postigao 11 poena dok je još dvocifren bio Carrera sa deset poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Ne propustite