NOVI ŠOK ZA SRBIJU I PEŠIĆA: Ni bivši NBA igrač ne putuje u Manilu!

Košarka
NOVI ŠOK ZA SRBIJU I PEŠIĆA: Ni bivši NBA igrač ne putuje u Manilu!
,

Nema kraja kadrovskim problemima za košarkašku reprezentaciju Srbije, barem kada su bekovske pozicije u pitanju. Poslije Ognjena Jaramaza, selektor Svetislav Pešić u Manili neće moći da računa ni na beka Crvene zvezde – Nemanju Nedovića, javlja Sport klub.

Zvanična potvrda ove vijesti od strane Košarkaškog saveza Srbije očekuje se u narednim satima. Nedović je bio jedan od igrača koji su nastupili u dresu „Orlova“ na prvim pripremnim utakmicama u Atini.

Još nije zvanično poznato koji je razlog Nedovićevog neigranja na Svjetskom prvenstvu, ali je poznato da je tokom prethodne sezone, u kojoj je nosio dres Crvene zvezde, imao problema sa povredama. Nedović je sezonu završio krajem juna, kada je sa crveno-bijelima nastupio u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

U protekloj sezoni je, igrajući za tim Duška Ivanovića, ovaj 31-godišnjak u projeku po meču bilježio 11,6 poena na evroligaškim duelima. Prije povratka u tim sa Malog Kalemegdana, Nedović je još igrao i za Lijetuvos Ritas, Golden Stejt Voriorse, Valensiju, Unikahu, Armani i Panatinaikos.

Nemanja Nedović je dugogodišnji reprezentativac Srbije i osvajač srebrne olimpijske medalje iz Rio de Žaneira 2016. godine.

Pored Nedovića, na pripremnom „Akropolis kupu“ selektor Pešić je računao na sljedeće igrače: Aleksu Avramovića, Bogdana Bogdanovića, Dejana Davidovca, Ognjena Dobrića, Marka Gudurića, Nikolu Jovića, Vanju Marinkovića, Nikolu Milutinova, Stefana Jovića, Filipa Petruševa, Aleksu Radanova, Dušana Ristića i Borišu Simanića.

Rekonvalescenti Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Dušan Beslać ostali su u Beogradu da rade po specijalnom programu, dok će se mladi Nikola Topić pridružuje ekipi po povratku iz Atine.

Srbija je od starta priprema ostala bez Alekseja Pokuševskog i Ognjena Jaramaza usled problema sa povredama, a prethodno su van spiska selektora Pešića iz različitih razloga bili Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Miloš Teodosić…

Ne propustite