SVE DOMAĆICE U MAKEDONIJI PRAVE PINĐUR PO OVOM NJIHOVOM TRADICIONALNOM RECEPTU: Najveći gurmani se slažu da ljepšeg nema

Porodica i zdravlje
SVE DOMAĆICE U MAKEDONIJI PRAVE PINĐUR PO OVOM NJIHOVOM TRADICIONALNOM RECEPTU: Najveći gurmani se slažu da ljepšeg nema
Originalni recept za makedonski pinđur obavezno sačuvajte, jer ćete po njegovim smjernicama napraviti najukusniju zimnicu!

Originalni recept za makedonski pinđur obavezno sačuvajte, jer ćete po njegovim smjernicama napraviti najukusniju zimnicu!

Našu susedi u Makedoniji su poznati po fenomenlanoj kuhinji, a njihovim spevijalitetima i najveći gurmani ne mogu da odole! Zimnica im je posebna priča, te sve domaćice traže njihove recepte, zato je pred vama tradicionalan makedonski način pravljenja pinđura.

Sastojci:

3 kg crvene paprike
1,5 kg patlidžana
1,5 kg paradajza
150 g belog luka
2 dl ulja
250 g ljutih papričica
Kašika šećera i soli

Priprema:

Patlidžan, paprike i paradajz ispecite, oljuštite i sameljite na mašini za meso.

Kao i za ajvar, u veću šerpu stavite ulje da se zagreje pa uspite mleveno povrće. Dok se sve polako krčka dodajte so, šećer i nasjeckani bijeli luk. Pustite da se lagano dinsta 10-15 minuta. Pred sami kraj dodajte ljute papričice koje ste prethodno lagano prepekli, ali pazite da se ne raspadnu, treba da ostanu cijele.

Vruć pinđur sipajte u tople, sterilizovane teglice, odmah ih zatvorite i okrenite naopačke pa ostavite da se hlade preko noći.

Ne propustite