HRVATSKI ZET GOLOVIMA SRUŠIO SRBIJU: Sanjali su svjetsku medalju, on ih bacio u očaj

Ostali sportovi
HRVATSKI ZET GOLOVIMA SRUŠIO SRBIJU: Sanjali su svjetsku medalju, on ih bacio u očaj
k

Borba za bronzano odličje na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki donijela je veselje za španske vaterpoliste koji su s 9:6 slavili protiv Srbije. Bila je to utakmica u kojoj je konačna odluka pala rezultatskim odmakom Španaca na kraju treće i u posljednjoj četvrtini, a u toj odluci je ključne golove imao Felipe Perrone.

Nekadašnji igrač dubrovačkog Juga, rođeni Brazilac i hrvatski zet, dvaput je zabio u španjolskom odlasku do četiri gola prednosti, što srpski reprezentativci više nisu mogli nadoknaditi, piše dnevno.hr.

Utakmica je nepovratno otišla na stranu Španjolaca njihovim bijegom do +4, a prije toga, stvari su bile u rezultatskom egalu u ranoj fazi dvoboja.

Sve je bilo u rezultatskoj ravnoteži do treće četvrtine, a tada se Srbiji dogodio pad u kojem je Španija otišla do tri gola prednosti. Kako se pokazalo, tu je utakmica bila prelomljena, a konačna odluka došla je golovima hrvatskog zeta Perronea.

spanjolska-hrvatska43-060419-1024x618
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Za Španjolsku je u dolasku do pobjede najefikasniji bio Alvaro Granados s tri gola, a Perrone je imao dva gola.

Strahinja Rašović je s tri gola vodio Srbiju, a Vuk Milojević imao je dva gola. Strijelac je bio i Nikola Jakšić, koji je zabio jedan gol.

Borba za broncu je, tako, bila riješena u korist Španaca, a na SP-u vaterpolista u Japanu ostaje još jedna utakmica, finale u kojem se u 11 sati sastaju Mađarska i Grčka.
 

Ne propustite