NEKADA JE BIO BUCKO S PREKO 130 KG, A SADA ŽENE UZDIŠU ZA NJIM: Skinuo kilograme bez brojanja kalorija i odricanja od hrane! (FOTO+VIDEO)

Zdrav život
NEKADA JE BIO BUCKO S PREKO 130 KG, A SADA ŽENE UZDIŠU ZA NJIM: Skinuo kilograme bez brojanja kalorija i odricanja od hrane! (FOTO+VIDEO)
,

Prekomjerna tjelesna težina je sve češći problem djece i odraslih širom svijeta. Iako se posmatra kao poremećaj ishrane, psihološki aspekti ovog problema, koji sprječavaju ljude da smršaju ili održe težinu nakon mršavljenja, često se zanemaruju. Kris Terel iz Arkanzasa to je shvatio na teži način. Okidač za njegovu promjenu bila je smrt oca kada je ijrešio da svoj život izmijeni iz korijena. 

On se čitavog života se borio sa viškom kilograma. Još kao dijete sa 15 godina Terel je imao 90 kilograma i za to vrijeme je razvio nezdrave navike kao što je sjedeći način života, gledanje televizije i igranje igrica do ranih jutarnjih sati. Ni tokom odrastanja ga život nije mazio. Posao na kojem ga nisu dovoljno cijenili i niz nesretnih ljubavnih veza uticali su na njegov život i samopouzdanje, piše republika.rs.

Terel je za Insajder otkrio kako se našao u ovom začaranom krugu gojenja i dijeta koje nisu uspijevale i da je pomak vidio tek kada je promijenio način razmišljanja. 

-  Gubio sam i vraćao kilograme i to duplo samo zato što se nisam bavio svojom suštinom. Kada sam shvatio i osvijestio da sve ide iz glave, počeo sam da gubim kilograme bez dijete, a pomogle su mi samo neke navike koje su postale dio moje svakodnevnice - rekao je Kris.

Smrt oca ga je natjerala da se probudi i to je bio momenat kada je shvatio da mora da stane na svoje noge i da se osloni na sebe, više nije bio kompromisa. Sa 131 kilograma, pao je na 73 u roku od dvije godine. Mršavio je zdravo i polako. Počeo je da pliva tri puta sedmično kako bi radio na svojoj izdržljivosti, a pored toga je promijenio pristup jelu fokusiraući se na zdrav način ishrane, dok je na vagu umio da stane samo jednom mjesečno.

On je sada trener koji svoje iskustvo dijeli sa pratiocima na Tiktoku i Instagramu. U jednoj od skorašnjih objava on je sa pratiocima podijelio tri karakterne osobine koje je trebalo da usvoji kako bi smršao, a prije svega je shvatio da mora da bude strpljiv.

- Želio sam sve od jednom, ali kada sam osvijestio da sam dio dugog procesa morao sam da usporim - rekao je Kris.  

Još jedna osobina koju je savladao jeste opraštanje. Uspio je da oprosti sebi sve greške iz prošlosti. Priznao je da na ovom "putovanju" zvanom transformacija može doći do nepredviđenih okolnosti i grešaka sa kojima morate da naučite da se nosite. 

Konačno, shvatio je da treba da odbaci negativne misli koje ga nekada okupiraju. 

- Kada me okupiraju negativne misli znam da moram da usporim. Moram da probudim strpljenje i opraštanje da bih potisnuo sve negativno - zaključio je Kris. 

Ne propustite