14 NAČINA DA IZGUBITE 3KG ZA NEDELJU DANA: Stomak će biti ravniji, a tijelo zategnuto kao praćka

Zdrav život
14 NAČINA DA IZGUBITE 3KG ZA NEDELJU DANA: Stomak će biti ravniji, a tijelo zategnuto kao praćka
-

Ako se pitate "kako smršati za 7 dana?", na pravom ste mestu. Pratite ovih 14 koraka i sredite liniju.

Sezona odmora je uveliko u toku, a ono što mnoge muči jeste višak kilograma koji nisu uspjeli da skinu. Većina njih pribegava brzim dijetama nakon kojih se izgubljeni kilogrami ponovo vraćaju. Međutim, najbolje rješenje jeste promjena životnih navika. To je nešto što ne dolazi preko noći, ali što prije počnete, prije ćete vidjeti rezultate.

Ukoliko primijenite sljedeće savjete, postoji mogućnost da na plaži izgledate mršavije i da se ljepše i poletnije osjećate. Pa hajde da vidimo!


Pijte vodu

Sportska ili energetska pića, voćni smoothies i tome slično - svaki od ovih napitaka sadrži u prosjeku oko 100 kalorija. Ipak, ova pića ne zadovoljavaju isto koliko i 100 kalorija čiste hrane. Druge tečnosti mogu delovati bogate natrijumom i ugljenim hidratima, ali postepeno će navesti vaše tijelo da zadržava vodu i stvoriti Vam taj užasni osjećaj zamora i teškoće. Voda, s druge strane, ima nula kalorija i ugljenih hidrata, i veoma malo ili nimalo natrijuma, što je čini za savršeno piće u svakoj prilici.

Takođe, voda može natjerati vaš organizam da se oslobodi viška tečnosti. No, ako vam Vam je previse dosadno da stalno pijete vodu, možete dodati i koju krišku limuna ili listiće mente.

Otarasite se bijelog hleba i paste, kao i proizvoda od poliranih žitarica (na bazi belog brašna)

Primijenite ovo i odmah ćete vidjeti napredak u gubljenju težine. Činjenica da se nećete osjetiti naduto, pomaže u samom startu. "Jednstavno, ugljeni hidrati naprave havariju od vaše težine, zato što se veoma brzo vare, ostavljajući Vas gladnim ukratko posle," kaže dr Jana Klauer, autor knjige "The Park Avenue Nutritionist's Plan".

Takođe, za one odlučnije dajemo predlog da umjesto da ih zamenite, na primjer, zdravim proizvodima sa celim zrnima žitarica, možete koristiti povrće tokom te nedelje. Na ovaj način, sendvič sa piletinom postaje pileća salata, ili razne grickalice sa umacima mogu olako postati razne vrste povrća sa umacima. Zvuči dobro, zar ne? Trik je u tome što složeni ugljeni hidrati iz povrća se vare sporije, s toga osjećaj sitosti je duži.

Pijte kafu sat vremena prije vežbanja

Ovo je jedini izuzetak od "vodenog pravila" koje smo malopre spomenuli. Dakle, kao što jutarnja kafa čini vaša jutra produktivnijim, isto tako, popijena prije vježbanja ubrzava rad vašeg metabolizma i daje energiju.

Imajte 'you on top' se*s

Nije da vam je potreban izgovor da navedete vašeg partnera na ovako nešto, ali činjenica je, da je ovo fantastičan sagorijevač masti. Samim tim što ćete biti na vašem partneru znači i da ćete vi uraditi 'rocking' dio, i što ste više aktivni to više kalorija sagorijevate - do 144 za 30 minuta. Takođe, se*s podstiče nivo satisfakcije neurotransmitera, endorfina, koji može pomoći prilikom suzbijanja gladi.

36 sklekova i iskoraka svaki drugi dan

Možda i niste toliki ljubitelj vežbanja, i svaka pomisao na to vam je nezamisliva, ali, imajte na umu da ove vježbe oblikuju vaše mišiće. Da bi vam bilo lakse uradite tri serije od po 12 vježbi svaki drugi dan. "Sklekovi oblikuju vaš gornji dio tijela, dok iskorak 'radi' na zadnjici, kukovima i butinama," objašnjava Larkin. Mali savjet: postarajte se da držite vaša leđa i noge u ravni tokom rađenja sklekova; poboljšava tonus mišića.

30 minuta kardio vježbi dnevno

Bilo koja vrsta treninga koja će vam ubrzati rad srca će pomoći u topljenju kalorija. Ukoliko kardio rutinu kombinujete sa radom na definiciji mišića, rezultati će biti brži i bolji. U proseku oko sat vremena rada ovih vježbi sagorijeva između 200 i 300 kalorija, dok vaše ruke, noge, i generalno celo telo postaju zategnutiji i oblikovaniji.

Spavajte dodatnih 30 minuta noću

Tih extra pola sata, bilo da spavate 5 ili 8 sati, mogu vam dati dovoljno energije koja će se odraziti na bolji izbor namirnica (drugim riječima, nećete biti u potrazi za koje kakvim zaslađivačima da bi stekli dodatnu energiju) i nećete se osjećati letargično i preskočiti vašu 'gym' rutinu.

 

Odrecite se jedne namirnice

Na primjer, ukoliko se odreknete jedenja čipsa ili deserta poslije večere - može samo pomoci u 'oduzimanju' nekoliko stotina kalorija iz vaše ishrane. "Vaše tijelo neće ni primetiti njihov nedostatak," kaze Blum.

Ne dozvolite da vam kamera doda koji kilogram više

Kada pozirate i zelite da ispadnete dobro na fotografiji jednostavno podignite malo bradu, držite ruke podalje od vašeg tela (kako se ne bi stopile sa celokupnim izgledom), i blago se okrenite u stranu od kamere sa jednom nogom ispred druge.

Smršajte u roku od sat vremena

Zaista. Ovi efekti mršavljenja nisu trajni, ali svakako će vam pomoći da se osjećate mnogo bolje i mnogo vise 'hot' noseći skinny džins.

Losos za ručak

Pun je hranljivih sastojaka koji grade tonus vaših mišića i daju vašoj koži zdrav i besprijekoran sjaj. Pojedini nutricionisti čak tvrde, da posle konzumiranja porcije, vaše lice odma poprima sjaj i blagi oblik.

Stoj uspravno

Držeći kičmu pravo i ramena zategnuta unazad dok je vaš donji stomak blago uvučen, automatski prouzrokuje sliku bolje i tanje figure!

Čučnjevi i trbušnjaci

Dovoljno je reći da bodibilderi koriste ovu tehniku prije takmičenja, jer poboljšava definiciju mišića. Tri seta od po 12 svake vježbe, i vaši trbušni mišići, zadnjica i noge će izgledati za kratko vrijeme veoma 'hot'!

Pilula protiv nadimanja

Uzmite jednu od ovih tableta, koje možete kupiti u svakoj apoteci, kako bi ste se oslobodili nadimanja u stomaku. Pomoćiće vam da imate ravniji stomak, piše Elle.

Ne propustite