Krkanluk iz naše kuhinje: Ovako se gube igrači

Košarka
Krkanluk iz naše kuhinje: Ovako se gube igrači
Enes Trnovčević, menadžer bh. košarkaša Jusufa Nurkića, svojom je bahatošću izazvao bijes javnosti.

Enes Trnovčević, menadžer bh. košarkaša Jusufa Nurkića, svojom je bahatošću izazvao bijes javnosti, piše Sport.ba.

Ovaj menadžer, koji zastupa igrače sa prostora Bosne i Hercegovine koji su se odlučili da igraju za druge države, našao se na udaru javnosti u Bosni ii Hercegovini.

Međutim, u izjavi za Al Jazeeru, Trnovčević pokazuje svu svoju bahatost:

“To što sam ja meta takvih tekstova mnogo me ne zabrinjava, čak me i zabavlja i ne želim da ti napadi prestanu i da izgubim tu zabavu”, kazao je ovaj menadžer.

Nažalost, umjesto da iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine stigne pravi i adekvatan odgovor, generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović spustio se na najniže moguće grane.

U obraćanju javnosti putem Facebooka, Mahmutović se koristi uličnim žargonom, pa poručuje Trnovčeviću da “odjebe”, te da “Inače kod nas u savezu plan priprema i prijateljskih utakmica pravi moja tetka Bahra! Fina žena, građevinski inžinjer, volim je kao rođenu mater!”.

Ovakvo saopštenje prvog operativca KSBiH potpuno je van svake pameti, a kočijaški način obraćanja bilo kome i to javno za svaku je osudu.

Košarkaški savez BiH napravio je određene pomake u posljednje vrijeme, ali ovakvi istupi generalnog sekretara ipak pokazuju kako se KSBiH izgleda ipak ne razlikuje od kafane.

Tužno je da navijači BiH u sitne sate putem TV ekrana gledaju majstorije Jusufa Nurkića na NBA parketima, a onda ih dočekaju ovakve bljuvotine, koje nagovještavaju samo jedno – Jusuf Nurkić neće igrati za reprezentaciju BiH zbog poluprivatnih sukoba njegovog menadžera i čelnika KSBiH.

Ne propustite