OVAKO NAS OBMANJUJU U PEKARAMA, PREMAZUJU IH KISELINOM! Nutricionistkinja otkrila ŠTA NIKADA NE JEDE, pregadno!

Zdrav život
OVAKO NAS OBMANJUJU U PEKARAMA, PREMAZUJU IH KISELINOM! Nutricionistkinja otkrila ŠTA NIKADA NE JEDE, pregadno!
Postoje određene namirnice za koje znamo da bi trebalo da ih jedemo što češće – svježe voće i povrće, integralne žitarice, koštunjavo voće, mahunarke i druge hranljive namirnice.

Postoje određene namirnice za koje znamo da bi trebalo da ih jedemo što češće – svježe voće i povrće, integralne žitarice, koštunjavo voće, mahunarke i druge hranljive namirnice.

Ipak, postoji i određena hrana koju bi trebalo izbjegavati iz zdravstvenih razloga.

Nutricionistkinja Borjana Depalo otkrila je koju hranu ona izbjegava da jede.

- Prvo što mi pada na pamet su definitivno iznutrice, pogotovo džigerica. Pošto je ona laboratorija organizma, pored svih antibiotika koje životinje konzumiraju i svih koncentrata, smatram da je ona najtoksičnija od cjelokupnog organizma.

Zatim margarin, zbog trans masti koje sadrži. Dakle, ne sadrži ništa što je korisno, apsolutno ga treba izbjegavati. On je poslije Drugog svjetskog rata, kada ljudi nisu imali šta da jedu, služio kao zamjena za maslac.

Bavarsku kiflu takođe ne jedem. U našim pekarama bavarska kifla nije prava bavarska kifla nego se bavarskom kiselinom premazuju obična peciva, a ta bavarska kiselina se koristi posle, na kraju smjene, da se odmašćuju pekarske ruke od hemije.

Bez obzira na to, čovjek ne treba da bude patološki opterećen ishranom, u redu je nekad napraviti izuzetak, pogotovo kada osjetimo glad ili žeđ - objasnila je nutricionistkinja Depalo.

Ne propustite