KAKVA DRAMA U EL CLASICU, POBJEDNIK ODLUČEN U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA: Musa skroz podbacio, Real na korak od gubitka titule!

Košarka
KAKVA DRAMA U EL CLASICU, POBJEDNIK ODLUČEN U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA: Musa skroz podbacio, Real na korak od gubitka titule!
,

Košarkaši Barcelone su dočekali madridski Real u svojoj dvorani "Palau Blaugrana". Druga utakmica finala španske ACB lige pripala je košarkašima Barcelone rezultatom 86:85.

Barcelona je bila bolja tokom većeg dijela prvog poluvremena i to su koristili kako bi napravili prednost. Ipak, Katalonci nisu uspjeli da naprave preozbiljnu zalihu u prvom poluvremenu. 

Kraljevski klub je izgledao loše većim dijelom utakmice, ali se to preokrenulo sredinom treće četvrtine i uspjeli su spustiti razliku na samo poen na ulasku u četvrtu četvrtinu.

Utakmica je bila u egalu do samog kraja. Barceloni je stao šut u drugom poluvremenu, a za Madriđane se pojavio stari heroj Serhio Ljulj (Sergio Llull). On je postigao 7 poena u nizu i tako donio preokret u bitnom trenutku za svoje saigrače.

Košarkaši Barcelone su smanjili razliku i u posljednje dvije minute je zaostatak bio minimalan. Košarkaši Barcelone su uspjeli preokrenuti slobodnim bacanjima Laprovitole i slaviti u drugoj utakmici finala.

Džanan Musa je odigrao, za svoje standarde, ispodprosječnu partiju. On je za 22 minuta na parketu postigao 2 poena i dodao 3 asistencije.

Najbolji pojedinac u dresu Katalonaca je bio Nikola Mirotić. Španski reprezentativac je predvodio ekipu sa 25 poena. Osim njega i Jan Veseli je pružio odličnu podršku sa 18 poena.

Kraljeve je predvodio hrvatski reprezentativac Mario Hezonja sa 18 poena, a osim njega dvocifreni su još bili Tavares, Poirije i Ljulj. 

Serija se igra do tri pobjede, a Barcelona vodi 2:0. Naredna utakmica se igra u utorak u Madridu.

Ne propustite