NAJMEKŠE TIJESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo mijenjajte fil

Praktična žena
NAJMEKŠE TIJESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo mijenjajte fil
-

Čim savladate jednu vrstu tijesta, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji - univerzalni recept za tijesto je sve što treba da savladate

Univerzalno tijesto je "tata-mata" u kulinarstvu. Kada ga umesite, samo menjajte fil i imaćete i slana i slatka peciva po želji.

Potrebni sastojci:

1 šolja mlakog mlijeka
1 šolja mlake vode
pola šolje ulja
brašno
(1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, suhi kvasac)

Priprema: U činiju stavite mlako mlijeko, vodu i ulje. Dodajte šećer, so i kvasac i ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte brašno i umijesite srednje tvrdo tijesto.

Nakon sat vremena od miješenja, razvaljajte tijesto i filujte ga, a potom pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.

Ne propustite