STRAŠNO, OVO SU DETALJI OTMICE DJEVOJČICE IZ SRBIJE Saudijac je oteo kad je majka otišla po vodu: Zgrabio je i odveo u BiH! OVO MU NIJE PRVI PUT

Region
STRAŠNO, OVO SU DETALJI OTMICE DJEVOJČICE IZ SRBIJE Saudijac je oteo kad je majka otišla po vodu: Zgrabio je i odveo u BiH! OVO MU NIJE PRVI PUT
.

Četvorogodišnja djevojčica iz Srbije koju je oteo otac 6. juna, vraćena je majci zahvaljujući dobroj saradnji ambasade Saudijske Arabije u BiH i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Otac, državljanin Saudijske Arabije, oteo je dijete iz tržnog centra i odveo je u BiH. Međutim, ovo se ne dešava prvi put, a on je i ranije pokušao da ih zarobi u Saudijskoj Arabiji.

Naime, majka djevojčice je prije par godina upoznala Saudijca u Kini, tamo je zatrudnjela, ali se vratila u Srbiju i porodila.

Bili su u kontaktu neko vrijeme, on je htio da viđa dijete i ubijedio je da je dovede u Saudijsku Arabiju da vide gdje živi. Potom im je uzeo pasoše i zarobio ih. Majka je smislila plan - da joj sestra dođe u posjetu. Nabavile su burke, obukle se, ubacile dijete u burku i uspjele da pobegnu, da iz Saudijske Arabije odlete za Emirate jer su jedino tamo mogle bez neke rigorozne kontrole.

Međutim, u pokušaju da se ukrcaji na let za Srbiju, dijete je otkriveno u burki. Onda je nastala drama na aerodromu, te su morali da pozovu srpski Konzulat.

Žena je objasnija situaciju i nekako su odobrili da joj se da putni list za nju i dijete (sestra je jedina imala pasoš) i da dođu za Srbiju. U međuvremenu, otac je pokrenuo sudski spor, tražo starateljstvo. Dobio je da može da viđa dijete i to u određeno vrijeme i na javnom mjestu. Tako je i bilo, a vidjeli su se u TC Voždovac, 6.juna.

Majka je na trenutak otišla da kupi djetetu vodu, a on je iskoristio priliku da otme dijete i pobjegne. Ilegalno je prešao u BiH. Morao je da se javi u ambasadu zbog putnog lista za dijete i tad je ambasador Saudijske Arabije reagovao.

Kako mu je bio sumnjiv, ambasador je zadržao oca i dijete, a nadležnima iz MSP rekao da isključivo majka može da dođe da preuzme dijete. Majka djevojčice se plašila i da uđe u ambasadu Saudijske Arabije jer se tamo protiv nje vodi postupak (otac djeteta je prijavio kad je napustila zemlju).

Tako su po pozivu ambasadora krenuli noćas majka i dvoje ljudi iz MSP. O cijelom slučaju bio je obaviješten Interpol i policija BiH. Uspjeli su, srpska konzulka i saudijski ambasador, da ubijede oca da mirno preda dijete.

(Kurir.rs)

Ne propustite