U Sarajevu dva kongresa: SDP i Naša stranka danas biraju predsjednike

Objavljeno:10.06.2023 - 07:43
A A A Times Arial

U Sarajevu će danas biti održani kongresi dviju stranaka. SDP i Naša stranka biraju predsjednike i druga tijela.

Kongres SDP-a biće održan u hotelu Hills na Ilidži sa početkom u 11:00 sati. Aktuelni predsjednik Nermin Nikšić ranije je izjavio kako se neće kandidovati, no drugih imena za sada nema. Na Kongresu bi trebale biti razmatrane i izmjene Statuta kojima bi se dala veća ovlaštenja predsjedniku stranke.

Kongres Naše stranke bit će održan u velikoj sali Parlamenta BiH na kojem će biti biran predsjednik, potpredsjednici i članovi Glavnog odbora.

Kandidat za predsjednika je aktuelni predsjednik Edin Forto dok su kandidati i kandidatkinje za potpredsjednike: Alen Girt (vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva), Amir Hasičević (ministar trgovine u Vladi FBiH), Behija Kulović (zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona), Damir Arnaut (zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH), Mersiha Jogunčić (vijećnica u Općinskom vijeću Gračanice) i Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo). Na dnevnom redu naći će se izmjene i dopune Statuta Naše stranke, te Programska deklaracija.