APOKALIPTIČNI PRIZORI U NJUJORKU: Izdato upozorenje za 55 miliona ljudi - ne izlazite napolje! (VIDEO)

Objavljeno:08.06.2023 - 19:37
A A A Times Arial

Više desetina sjevernih američkih saveznih država jučer je izdalo upozorenje o kvalitetu vazduha za 55 miliona ljudi, dok se dim od stotina šumskih požara koji bukte u istočnoj Kanadi širio na jug.

Dim je stigao čak do Njujorka i Konektikata gde je kvalitet vazduha klasifikovao kao „nezdrav“. Može se vidjeti narandžasto nebo kao u slučaju pješčanih oluja.

Čini se kao da je narandžasta magla prekrila grad. Prizori su djelovali i više nego dramatično i apokaliptično.

Stanovništvu je savjetovao da što manje vremena provodi na otvorenom, dok je onima sa respiratornim problemima savjetovano da razmotre nošenje maski.

Škole su otvorene i u njima se odvija nastava, iako su događaji i aktivnosti na otvorenom, uključujući zabave povodom mature, otkazani, odloženi, ili premešteni u zatvorene prostore.

Maršal Burke, vanredni profesor na Univerzitetu Stanford, objavio je na Tviteru grafikon koji pokazuje da je ovaj događaj veći po razmjerima od bilo kojeg drugog u poslednje dvije decenije u Njujorku.

Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) izdala je upozorenje o kratkom zatvaranju aerodroma LaGuardia u Njujorku zbog problema s vidljivošću uzrokovanih dimom.

Upozorenje je ukinuto u 14 sati po lokalnom vremenu, ali FAA je objavila da bi moglo doći do dodatnih obustava letova.

Polijetanje aviona za međunarodni aerodrom Njuark Liberti u Nju Džersiju također je odloženo do ponoći, objavljeno je.

Kurir.rs/Nova