KONAČNO OTKRIVENO, EVO KAKO JE REAGOVALA MAJKA DJEČAKA UBICE NAKON NJEGOVOG ISKAZA: Svjesna je da je njen sin...

Region
KONAČNO OTKRIVENO, EVO KAKO JE REAGOVALA MAJKA DJEČAKA UBICE NAKON NJEGOVOG ISKAZA: Svjesna je da je njen sin...
.lll

Dječak-ubica, koji je u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devetoro učenika i radnika obezbjeđenja, počinio je krvavi pir da bi natjerao majku da pati, saznao je se iz izvora bliskih istrazi.

Mukotrpan je posao istražitelja bio kako bi ikakvu informaciju izvukli iz dječaka, a naročito razlog zbog čega je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru", piše portal sd.rs.

Istražitelji ni u jednom trenutku kod njega nisu vidjeli trunku kajanja, a na kraju se ipak otovorio i izustio nekoliko rečenica.

Rekao je da je ključni trenutak bio kada mu je prišao čuvar Dragan Vlahović i da je tada odlučio da krene u masakr. Uprkos tome što je u ranac spakovao sve što mi je  bilo portebno za krvavi pir - pištolj i Molotovljeve koktele - bio je neodlučan. Razmišljao je da nazove majku i sve joj prizna, a onda se pojavio radnik obezbeđenja koji ga je upitao zašto kasni na čas i rekao da treba da požuri. Tada je pomislio da je provaljen i likvidirao je Vlahovića, a onda nastavio dalje da ubija. Tada ga je obuzeo strah - kaže sagovornik.

Na to je dječak dodao da mu je žao što ne može da vidi majku kako pati i da mu je žao što nije vidio to kad je saznala šta je učinio.

Kak se saznaje, majka dječaka ne želi da vidi svog sina.

- Ona ne može da ga vidi očima. Ne može da ga pogleda nakon onoga što je uradio. Iako je još uvek u šoku, zna da ne bi mogla da stane ispred svog sina, kao i da ne bi želela da čuje bilo šta od njega. Jednostavno je ne zanima šta on ima da kaže - ispričala je prijateljica majke dječaka.

Prema njenim riječima, majka dječaka-ubice se potpuno izolovala.

- Ona se gotovo ni sa kim od prijatelja ne čuje, od kolega se ogradila. Svesna je da je upravo njen sin počinio najteže krivično delo u istoriji Srbije, kao i jedno od najtežih u svetu - kaže sagovornica.

Da podsjetimo, dječak-ubica je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je uletio u obrazovno-vaspitnu ustanovu u 8.40 časova i prvo ubio radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića, a onda se ustremio na tri djevojčice.

Krvavi pir je nastavio u kabinetu za istoriju gdje je njegovo odjeljenje imalo čas. Pucao je u nastavnicu i u đake, ubio petoro i ranio šestoro djece i nastavnicu. Nakon 12 dana ješ jedna učenica je podlegla povredama čime se broj žrtava popeo na deset.

Ne propustite