"MISLIO JE DA SE DRUG ŠALI, A ONDA SE SKINUO I SKOČIO": Tinejdžer koji je pokušao da spasi druga na Adi BIO S DJEVOJKOM!

Region
"MISLIO JE DA SE DRUG ŠALI, A ONDA SE SKINUO I SKOČIO": Tinejdžer koji je pokušao da spasi druga na Adi BIO S DJEVOJKOM!
,

Užasna tragedija na Adi Ciganliji, koja je u utorak popodne odnijela živote dvojice tinejdžera (16), prema saznanjima Kurira, dogodila se kada je jedan maloljetnik počeo da se davi, a drugi skočio da ga spase, pa su se obojica utopila.

- Jedan tinejdžer, učenik Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, bio je na Adi sa devojkom kad se sve desilo. Oko njih je bilo društvo, svi su se provodili kada je video da se drugi mladić davi - priča prijatelj mladićeve porodice za Kurir i dodaje:

- Prvo je mislio da se drugi mladić šali, ali kad je to potrajalo i kad je video da je situacija ozbiljna, skinuo je svoju odeću i skočio sa pontona. Deca su šokirana stajala sa strane, a na kraju ni jedan nije isplivao.

Inače, mladić koji se davio je bio dobar drug djevojke tinejdžera koji je pokušao da ga spasi.

3485976-whatsapp-image-20230606-at-9-00-03-pm-ff

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Kako saznaje pomenuti portal, tinejdžer koji je skočio kao spasilac nije pio alk.o.h.ol i bio je potpuno pribran sve vrijeme.

I Miroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu potvrdio je za Kurir da je učenik njegove škole skočio u pomoć svom drugu.

- Ono što za sada znam, jeste da je učenik naše škole pritrčao u pomoć svom drugaru koji je počeo da se davi, te da je u pokušaju da ga spase nastradao. Dečko ga je povukao sa sobom i oboje su se utopili - govori za Kurir Macura i dodaje da za nastradalog učenika ima samo riječi hvale:

3487254-1009-ada-ciganlija-ff

ZAJEDNO U SMRT STRADALI TINEJDŽERI NA PROSLAVI MATURE U OSNOVNOJ ŠKOLIFOTO: PRIVATNA ARHIVA

- On je jedan od boljih đaka u našoj školi, a najbolji u svom odeljenju, tako da nisu u ptianju problematična deca.

Drugi nastradali tinejdžer pohađao je Srednju tehničku školu "Lola" u Železniku. On je kao i njegov vršnjak iz zemunske škole prekjuče završio drugi razred i prema riječima onih koji su ga poznavali, on je taj dan otišao na Adu sa grupom učenika iz svoje škole.

3486624-stefan-ada-ff

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Kako kažu, pored toga što je bio posljednji dan škole, nekome je bio i rođendan, pa je i povodom toga bilo slavlje.

- Pre podne smo bili u školi, a on je otišao sa društvom na Adu. Krenule su da nam stižu poruke da ga nema nigde, da se izgubio. Roditelji su se nadali da je možda ostao u školi, tražili su ga - kažu sagovornici i dodaju da je on bio izuzetno dobar drug i đak.

Žena koja radi kao prodavac na Adi Ciganliji, a koja je bila očevidac tragedije, rekla je za Kurir da je bilo jezivo i da su krici djece bilo strašni.

- Ne znam šta su slavili i kakvo je to veselje bilo, ali u jednom momentu dotrčao je jedan dečak i rekao da mu se drugarica onesvestila. Dali smo mu flašu vode i rekli da pozove Hitnu pomoć, a on je tada jedva izgovorio: "Već dolaze, drug je ušao u vodu i nije isplivao, a ni drugog ne možemo da nađemo". Uspaničila sam se i videla da stiže policije, nekoliko devojčica se sjatilo kod mene, nisu mogle da gledaju to, iako sam ja par stotina metara odatle - kaže prodavačica i dodaje:

- Kad su izvukli tu decu krici su bili jezivi, ja sam se samo okrenula i otišla kad sam videla roditelje. To nisam mogla da gledam. Jedna devojčica mi je ispričala da je drug ušao u vodu normalno, otplivao, zaronio i više nije izašao.

Ne propustite