NAJNOVIJE OTKRIĆE U SLUČAJU DJEČAKA UBICE ŠOKIRALO SRBIJU: Sad je mnogo toga jasnije

Region
NAJNOVIJE OTKRIĆE U SLUČAJU DJEČAKA UBICE ŠOKIRALO SRBIJU: Sad je mnogo toga jasnije
.

Učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio je 3. maja u krvavom pohodu osmoro đaka te škole i radnika obezbjeđenja, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu istorije. Nakon 12 dana preminula je još jedna djevojčica od posljedica ranjavanja, čime se ukupan broj žrtava popeo na deset.

Dječak-ubica je zločin izvršio pucajući iz oružja koje je uzeo i sefa svog oca  a kako se saznaje navodno taj pištolj je posebno opremljen čime garantuje preciznost.

- Pištolj kojim je napravljen masakr imao je neku vrstu tegova ili protivtegova da kada puca nema trzajeva. Ovako opremljenim oružjem se lakše nišani i pogađa meta - navodi dobro obaviješteni izvor.

Kako se nezvanično saznaje, u pitanju je oružje češke proizvodnje, odnosno "zbrojevka".

Dečak-ubica je neposredno prije masakra fotografisao oružje koje je ponio u školu, a na jezivoj fotografiji se vide dva pištolja, municija za njih i četiri molotovljeva koktela.

344810814-1446141032823638-6894162293850314443-n-0

Foto: Srbija Danas

Sa jednim pištoljem je izvršio zločin, a drugi, kao i molotovljevi kokteli, nađeni su mu u rancu odmah po hapšenju.

Prema onome što je rekao policiji, molotovljeve koktele je napravio kako bi ih postavio i zapalio na vratima škole i time onemogućio policiju da uđe prije nego što pobije sve koje je planirao.

Da podsjetimo, dječak ubica je 3. maja upao u OŠ "Vladislav Ribnikar" i sa vrata ubio radnika obezbjeđenja, a potom se ustremio na tri djevojčice u holu ove obrazovno-vaspitne ustanove.

collage-maker-03-may-2023-09-56-am-3358

Svoj krvavi pohod nastavio je u kabinetu za istoriju gdje je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Tamo je pucao na nastavnicu i učenike, kada je ubio na licu mesta njih petoro i više ranio, a nakon 12 dana, povredama je podlegla još jedna djevojčica.

On je ubio ukupno devetoro djece i Dragana Vlahovića, radnika obezbjeđenja u školi.

(sd.rs)

Ne propustite