HLADNOKRVNOST UROŠA BLAŽIĆA DOSLOVNO LEDI KRV U ŽILAMA: Ono što priča dok je u pritvoru ŠOKIRA APSOLUTNO SVE

Region
HLADNOKRVNOST UROŠA BLAŽIĆA DOSLOVNO LEDI KRV U ŽILAMA: Ono što priča dok je u pritvoru ŠOKIRA APSOLUTNO SVE
.

Masovni ubica iz sela Dubona kod Mladenovca Uroš Blažić (21) ni tačno mjesec dana poslije zločina nije izrazio kajanje zbog zvjerstva koje je počinio 4. maja, nešto prije ponoći, ubivši osmoro mladih i ranivši 14 u svom rodnom selu i obližnjem Malom Orašju. Naprotiv, on je u pritvoru izjavio da ga ne zanima žal porodica i neprolazna tuga koju im je nanio ispalivši hice iz kalašnjikova.

Blažić se trenutno nalazi na vještačenju u zatvorskoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, a brani ga advokat po službenoj dužnosti iz Smederevske Palanke jer porodica nije željela da angažuje branioca.

Advokat juče nije želio ni da potvrdi ni da demantuje ove navode, kao ni saznanja da Uroš jedino pita za majku i brine za njeno zdravlje, a nimalo ne žali što mu je otac u pritvoru. Što je šokantno, on je ubijeđen da će za manje od 20 godina izaći na slobodu.

Uroš je osoblju bolnice rekao da je zločin započeo kada mu je došla žuta minuta i um mu pomračila jer su mu se podsmijavali po selu i omalovažavali ga, kao i da su međusobno prepričavali netačne glasine o njemu. Vidio je u prolazu gdje su okupljeni mladi iz dva sela i tamo se namjerno zaputio da puca u njih. Sjetio se kako se s policajcem kojeg je kasnije ubio svađao oko fudbala.

- Uroš se ne kaje što je ubio sedam mladića, od kojih su dvojica bila maloletna, i jednu devojku, kao ni za ranjavanje mladih ljudi, od kojih se neki bore s teškim posledicama. On je ubeđen da će, kao mlađi punoletnik, biti osuđen samo na 20 godina zatvora, što je maksimalna kazna u tom slučaju. Sada je u nekom svom svetu i postao je vrlo ćutljiv, a samo se sekira za majku. Advokatu je rekao da joj poruči da mu je krivo zbog nje i da bi voleo da je vidi. Za oca apsolutno ne pita iako zna da je on zbog njega odveden u pritvor - otkrio je izvor Srpskog telegrafa.

Što se tiče vještačenja, ono bi uskoro trebalo da bude gotovo i da se Blažić po odluci suda uputi u zatvorski pritvor ukoliko dva psihijatra i psiholog koji ga vještače procjene da nije za bolnicu, odnosno da se radi o zdravoj ličnosti, kojoj nije potrebno bolničko liječenje.

Inače, istraga masovnog ubistva koju vodi Više javno tužilaštvo (VJT) u Smederevu, u punom je jeku. Prošle nedjelje je saslušano 20 svjedoka, a još sedam svjedoka je planirano da bude saslušano ove nedjelje. O strahoti koju su preživjeli svjedočili su taksista i djevojka iz Smedereva koje je oteo Uroš Blažić da bi se prevezao do Vinjišta. Djevojka je izmislila da je trudna i time uspjela da se spase, a taksista je smirenošću razoružao ubicu, kojeg je prijavio čim je ovaj napustio njegovo vozilo.

Mještanin je vidio Uroša da neposredno pred zločin dolazi motorom kod kuće u Šepšinu i potom hrani svoje pse u dvorištu.

- Video sam da Uroš daje hleb kerovima, znate onaj što izgleda kao ruža, i još neke kosti uz to, verovatno ih je uzeo iz porodične kuće u Duboni, ostatke od obroka. Ima nekoliko kerova. Posle sat vremena su se začuli pucnji i čulo se za masakr koji je počinio - rekao je Milan V. za portal Republika.rs.

Hapšenjem Gorana G., ujaka Uroša Blažića, zbog oružja koje je policija pronašla na njegovom imanju u selu Vinjište kod Kragujevca, i njegova porodica trpi. Mještani svjedoče da je na poštenu i vrijednu Goranovu porodicu bačena ljaga samo zato što se Uroš nakon zločina krio u štali na njihovom imanju, a da to oni to, navodno, nisu znali. 

- Oni nikada ne bi krili ubicu, a kamoli dečka koji je ubio toliko mladih. To su divni ljudi, koji su izuzetno pošteni i pate zbog toga što je sin njihove Bilje učinio takav užas. A što se tiče oružja koje je policija našla, možda je čovek imao neko oružje u zaistavštini, čisto da se zaštiti ako zatreba - rekla je komšinica porodice.

Ne propustite