2 HEROINE! ONE SU JEDINE DJEVOJKE RANJENE U MASKARU KOD MALDENOVCA: Mjesec dana se u bolnici hrabro bore za oporavak! (FOTO)

Region
2 HEROINE! ONE SU JEDINE DJEVOJKE RANJENE U MASKARU KOD MALDENOVCA: Mjesec dana se u bolnici hrabro bore za oporavak! (FOTO)
.

Među 14 ranjenih u masakru, koji se 4. maja uveče dogodio u selima Malo Orašje i Dubona kod Smedereva i Mladenovca, nalaze se i dvije hrabre djevojke koje su bile među najteže povređenima, a kako saznajemo, mjesec dana od zločina one se oporavljaju.

Nevena V. (20) iz Dubone i Anđela S. (19) iz Malog Orašja i dalje se nalaze u bolnici u Beogradu, njihovo stanje se pomno prati, a one ne odustaju od bore. Neveni su ljekari amputirali ruku kako bi joj spasili život poslije ranjavanja kad je troje njenih drugara ubijeno, mladi policajac M. P. i njegova sestra K. P. i prijatelj D. T.

3457132-78979879-ff

NEVENA V. TEŠKO POVREĐENA U MASAKRU KOD MLADENOVCA FOTO: PETAR ALEKSIĆ, DRUSTVENE MREŽE

- Ona je pozitivna, nasmejana, može sve da podnese. Oporavak će biti dug jer je izgubila mnogo krvi i ruka koju je izgubila mora da se potpuno zaleči, da bi mogla da funkcioniše sa novom. Stalno se čujemo sa lekarima i njom, ona je dobro, trudi se da bude nasmejana i vesela. Jedva čekamo da dođe kući - kaže Nevenin tata za Kurir.

Prema njegovim riječima, ona je kobne večeri otišla da se vidi sa drugarima kad je osumnjičeni U. B. (21) zapucao na sve njih, koji su bili u školskom dvorištu u Duboni.

- Važno mi je da je živa, znam da će ovo prebroditi, hrabra je i uvek raspoložena - dodaje otac.

Komšije u Duboni imaju samo riječi hvale za Nevenu i njene drugare, i kažu da je ona divna djevojka koja pleni pozitivnom energijom.

3459748-uros-b-ff

U.B. IMAO DVE LOKACIJE RAFALNE PALJBE, PRVA KOD SPOEMNIKA MALO ORAŠJE, DRUGA KOD ŠKOLE U DUBONIFOTO: PETAR ALEKSIĆ, PRINTSCREEN, PRIVATNA ARHIVA

- Ona kad prođe ovde nasmejana srce da ti zaigra. Ona će ovo podneti na svoj način, a mi ćemo svi biti tu da joj taj oporavak olakšamo - rekla je komšinica.

Lijepe riječi su jedino što su novinari Kurira čuli i za Anđelu S., koja je teško povrijeđena u parku u Malom Orašju, kada su je hici iz kalašnjikova pogodili.

- Njeno stanje je dugo bilo teško, tek se u poslednje vreme oporavlja. Ali, ne gubimo nadu, ona je sve bolje i bolje. Dugo nisu mogli da joj izvade metak iz glave, iznad oka, i to je bio najveći problem i prepreka njenom oporavku, ali je on nedavno izvađen i njen oporavak je krenuo nabolje. Izgubila je drugare i momka koga je volela, mog unuka N. S. (20) - kaže za Kurir deda Anđelinog dečka, koji je ubijen kod spomenika u Malom Orašju.

3484616-a-ff

ANĐELA S. FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

- Moja unuka je bila sa Anđelom te večeri i samo čudom je uspela da pobegne od metka. Ona je trčala da se spasi, nije znala da li puca u nju ili u druge, zvala je policiju kad se sve desilo, a nije znala da su joj drugarice povređene, a brat mrtav - kaže G. S., deda ubijenog Anđelinog dečka.

On dodaje i da se njihova porodica čuje sa Anđelinom, a kad su se čuli u nedjelju uveče Anđelina majka im je rekla da će djevojka biti prebačena u drugu bolnicu u Beogradu.

- Metak joj je izvađen, ali ima još tu mnogo da se radi, povređena joj je karlica i ima probleme sa bešikom, pa se sad sve rešava jedno po jedno. Ona je izdržljiva i prebrodiće sve, a svi ćemo joj pomoći - rekao je deda.

Sagovornik kaže da je njegov unuk N. S., koji je bio u emotivnoj vezi sa teško ranjenom Anđelom S., bio živ četiri sata nakon ranjavanja.

3450052-nemanja-stevanovic-ff

UBIJENI N. S. DEČKO POVRIJEĐENE ANĐELE S.FOTO: PRIVATNA ARHIVA

- Moj unuk N. S. je bio živ četiri sata, bio sam ubeđen da će se spasiti, on je sam obećao da će preživeti, ali nije održao obećanje, prvi put nije održao obećanje - kaže očajni G. S.

Nevena je zadobila prostrijelnu ranu, a tako ranjena je svojim tijelom štitila ostale ljude od pomahnitalog ubice.

- Dok je U. B. pucao neki su zalegli, neki su krenuli na njega, neki bežali, a Nevena je stala i kako je već bila ranjena samo se ukopala u mestu i tako dala vremena ostalima da se sklone - kaže Nevenin poznanik.

Ne propustite