BUUUUUUUUUUUM, DETONIRALO JE! Sve riješeno, Messi na putu ka novom klubu: Ispisuje se historija

Fudbal
BUUUUUUUUUUUM, DETONIRALO JE! Sve riješeno, Messi na putu ka novom klubu: Ispisuje se historija
,

Nakon što je postalo zvanično da karijeru neće nastaviti u PSG-u, sve više se govori o tome koji će biti naredni potez Lea Messija.

Naime, nakon dvije godine Lionel Messi je napustio PSG i naravno odmah su krenule špekulacije o njegovom narednom klubu, piše sportsport.ba.

Iako je njegov otac danas govorio o tome da će se vrlo vjerovatno vratiti u Barcelonu, posljednje informacije govore drugačije.

Poznati novinar Rudy Galetti tvrdi da promjene planova nema i da će u narednih 48 sati biti održan posljednji sastanak Messija i njegovog novog kluba, a to je Al Hilal.

"Promjene planova nema. U narednih 48 sati biti će održan posljednji sastanak Messija i čelnika Al Hilala. Kako stoje stvari ništa ne može da pokvari ovaj posao. Potpis ugovora je očekivan epilog. Messi je na putu za Saudijsku Arabiju", napisao je Galetti na svom Twitter nalogu.

Podsjetimo Messijev otac, ujedno i agent, Jorge Messi govorio je o povratku Lionela u Barcelonu.

"Leo želi da se vrati u Barcelonu i volio bih da ga vidim nazad u Barci. Mogu reći da smo sigurni, povratak u Barcelonu je sigurna opcija. Uskoro ćete znati budućnost", rekao je Jorge Messi.

Sastanak između Messijevog tabora i Laporte bio je veoma pozitivan i La Liga je konačno odobrila plan koji je Barcelona predstavila za finansijski fer-plej.

Katalonci su napravili određene korake i još uvijek štede kako bi mogli registrovati Messijev ugovor u La Ligu.

Barcelona je u ponedjeljak dobila najbolje moguće vijesti u vezi s tim: Savez je odobrio studiju izvodljivosti tima za sezonu 2023/2024.

(sportsport.ba)

Ne propustite