ĐOKOVIĆU STIGLA VELIKA I NEOČEKIVANA PODRŠKA IZ FRANCUSKE: "Novak je u pravu, Kosovo je srce Srbije"

Sport
ĐOKOVIĆU STIGLA VELIKA I NEOČEKIVANA PODRŠKA IZ FRANCUSKE: "Novak je u pravu, Kosovo je srce Srbije"
,

Francuska teniserka, Kristina Mladenović, komentarisala je natpis Novaka Đokovića nakon pobjede u prvom kolu Rolan Garosa.

Podsjetimo, Đoković je poslije pobjede nad Aleksandrom Kovačevićem na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju", što je izazvalo pažnju svjetskih medija.

Ta poruka je poslata zbog napete situacije na Kosovu, a na pitanje "kakav odjek je u Francuskoj imao Novakov potez?", Kristina Mladenović je odgovorila na sljedeći način.

- Novak je veliki, pravi je primjer za sve ostale. Vidjela sam to. Mnogima se dozvoljava da pričaju o Rusiji i Ukrajini, svako tu ima stav, a to nije politički? Na drugoj strani, ovo, to je politički? Da, dijelim stav sa Novakom, Kosovo je srce Srbije i za mene. Moj otac je iz Gnjilana, baka mi je živjela tamo i ja sam bila tamo kada sam bila dijete - rekla je Kristina za "Telegraf".

profimedia-0334931660

Foto: Profimedia

Poručila je i da vjeruje da će Đoković podići pehar.

- A, što se tiče Noleta, za mene je on uvijek favorit. Gdje god se pojavi, uvijek je favorit. Možda i jeste to malo subjektivno, ali nadam se da će ovdje doći do te 23. Grend slem titule. Alkaraz je dobar, i on ima svoju šansu, mlad je, ali Novak je iskusniji i nema turnira na koji dođe, a da ne bude glavni kandidat za osvajanje - zaključuje Mladenović.

Kristina nikada nije krila porijeklo, a za jedan teniski portal je 2017. godine poručila da je u srcu Srpkinja.

- U Francuskoj sam rođena i nikad nisam živjela u bivšoj Jugoslaviji. Tata se vrlo brzo stopio kao Francuz. U glavi sam Francuskinja, a u srcu Srpkinja.

Ne propustite