Pokušaj ubistva u Brčkom: Iz vatrenog oružja ranio djevojku, životno je ugrožena

Crna hronika
Pokušaj ubistva u Brčkom: Iz vatrenog oružja ranio djevojku, životno je ugrožena
.

U mjestu Gornji Rahić kod Brčkog teško je povrijeđena 30-godišnja Š. R. iz Njemačka, nastanjena u naselju Prutače, nakon što je iz vatrenog oružja ranio H. O. (34) iz Bijeljine, nastanjen također u naselju Prutače.

Prema posljednjim informacijama, djevojka je nakon ukazane prve pomoći u JZU Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena.

Policiji Brčko distrikta BiH je sinoć, 4. juna u 2.15 sati, iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je tada nepoiznata ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

Odmah nakon prijave policajci su izašli na mjesto događaja i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o Š. R.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, a po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te je izvršen pregled šireg mjesta događaja kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

Tokom provođenja istražnih radnji utvrđeno je da je djevojku ranio H. O.

H. O., koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, uhapšen je te će uz izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, navedeno je u pisanoj informaciji iz lokalne policije, prenosi Radiosarajevo

Ne propustite