STRUČNJACI SE OGLASILI NOVIM SAZNANJEM O DJEČAKU UBICI KOJI JE POČINIO MASAKR: Šokantna tvrdnja trese Srbiju!

Region
STRUČNJACI SE OGLASILI NOVIM SAZNANJEM O DJEČAKU UBICI KOJI JE POČINIO MASAKR: Šokantna tvrdnja trese Srbiju!
.

Balističari koji se bave istragom zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar koji je počinio učenik, prije nešto više od mjesec dana, došli su do zaključka da je dječak bio obučen da ubija kao vrhunski specijalac.

Do šokantnih podataka došlo se preciznim mjerenjem i razotkrivanjem uglova pod kojima je maloljetni ubica rešetao djecu i ispalio smrtonosne hice u devetoro drugara i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića, a ranio nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović i još petoro dece.

- Dječak je iz donjeg rakursa pucao u čuvara, koji je stajao ispred ili sjedio ispred njega. To se i dalje vještači, ali, u svakom slučaju, mnogo je teško pogoditi metu iz tog položaja. I najboljima može da se omakne i da promaše, a dečak je posle čuvara Vlahovića upucao i tri djevojčice, tu na hodniku i to s razdaljine ne manje od devet metara, a moguće i do 12 metara. Pucao je i bio izuzetno precizan. Nije ga poremetila ni vriska djece u učionici, a ni ruka mu nije zaigrala budući da je profesionalno pucao u serijama - objasnio je izvor iz istrage.

Ovim je potvrđeno da je vježbao gađanje uz oca, koji je takođe u pritvoru zbog sumnje da je omogućio sinu da koristi oružje jer ga nije držao pod ključem, kao i da je dječaka, protivno zakonu, vodio u streljanu i da trenira ersoft. Stručnjaci za oružje saglasni su da je dečak-ubica obučavan profesionalno.

- On nije mogao steći iskustvo nakon tri posjete streljani da s takvom preciznošću ubija drugove, kao što je to učinio - rekla je Ana Simonović, stručnjak za oružje.

Kako je precizirala Simonovićeva, koja ima sertifikate za rukovanje gotovo svim vrstama vatrenog oružja, dečak je prošao obuku, ali ne u streljani, već je aktivno trenirao ersoft, odnosno vojnotaktičku simulaciju, a to je koristio za svrhe ovog zločina.

- Otac je dječaka vodio na treninge ersofta i zajedno su vežbali "antistres igru današnjice" - istakla je Simonovićeva.

Objašnjenja radi, treninzi ersofta, baš kao što je to slučaj i s pejntbolom aktivnostima, podrazumevaju simulaciju borbi s autentičnim oružjem i vojnom taktikom. Na treninzima se koriste pištolji i puške koji su izvrsna replika pravog oružja, a napunjeni su kuglicama veličine 6 mm, koje se prave od plastike.

Osim oca, koji je zvanično osumnjičen u istrazi zločina, i majka dječaka Miljana Kecmanović je saslušavana u vezi sa sumnjom da je zanemarivala dijete i zlostavljala ga. Ona je ove navode negirala i predložila sudu da ispita sinovljeve predavače, a pre svih, psihologa i pedagoga zaposlenih u školi.

Na mjestu zločina, tačno mjesec dana od masakra poslije kojeg je ostalo više od pola praznih mjesta u razredu VII/2 i otvorene rane koje bole Srbiju zbog prerano ugašenih života djece, a hodnik bez osmjeha divnog čika Dragana, koji je svima bio prijatelj, juče je vladala tišina. U miru, tiho, više učenika "krvave škole", uglavnom u pratnji roditelja, dolazili su u toku prepodneva da zapale svijeće i pomole se za ubijenu djecu, u nadi da su našla mir na boljem mjestu.

I stariji sugrađani uplakanih lica obilazili su oko škole i čitali potresne poruke, koje su ostavljane u znak saosećanja i kao svojevrsno obećanje da žrtve pomahnitalog dječaka neće otići u zaborav.

Stihovi posvećeni djeci lede krv u žilama kao svedočenje o užasu koji je potresao Beograd, a onda i Srbiju i čitav svijet.

- Spavajte, anđeli. Na planeti je mrak, probudićemo vas kad nađemo prekidač za sviijetlost i zrak - piše na jednom od pisama.

Porodice i prijatelji ubijene djece juče su na Zadušnice izlazili na njihove humke, gdje su palili svijeće i ostavljali svježe cvijeće.

Otac dječaka-ubice cimer u ćeliji s hirurgom-nasilnikom

Otac dječaka ubice, nalazi se u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu. S njim ćeliju dijeli i nasilni hirurg, koji je ženi, zaposlenoj u Ministarstvu odbrane, inače majci njegovo troje djece, slomio vilicu i krvnički je tukao više puta.

- Doktori su cimeri i jadaju se jedan drugom. Imaju još dva cimera u ćeliji i obojica su prilično mirna i povučena, s tim da on mnogo teže podnosi pritvor, što je i logično imajući u vidu težinu djela koje je njegov sin počinio - objasnio je naš sagovornik.

Inače, Ostojić se tereti da je od početka januara do početka februara suprugu udarao rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu, kao i predmetima, u namjeri da je teško povrijedi. Takođe, sumnja se da ju je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je. Njemu je posljednji put početkom maja produžen pritvor i delimično je priznao djelo, prenosi Espreso

Ne propustite