PROVJERENO DJELUJE: Pritiskom na ove tačke riješite se bola u leđima, evo i kako

Porodica i zdravlje
PROVJERENO DJELUJE: Pritiskom na ove tačke riješite se bola u leđima, evo i kako
Gotovo svaki čovjek danas ima problema s bolovima u leđima, a nema pojma o tome koliko lako može da ga se oslobodi.

Gotovo svaki čovjek danas ima problema s bolovima u leđima, a nema pojma o tome koliko lako može da ga se oslobodi.

Moderna medicina može da riješi mnoge zdravstvene probleme, ali neke hronične stvari, poput bolova u leđima i zglobovima, nije moguće izliječiti tabletama. Srećom, tradicionalna medicina, u šta spada i drevna kineska metoda akupunkture, može mnogo da pomogne upravo kod tih hroničnih problema.

Akupunktura je učenje o meridijanima energije, koji prolaze kroz naše tijelo i utiču na njegove funkcije. Poremećaj u protoku energije kroz meridijane vremenom dovodi do oboljenja organa, ali isto tako, oboljeli organ može da se liječi uspostavljanjem pravilnog toka energije kroz meridijane.

Uspostavljanje pravilnog toka radi se stimulacijom posebnih tačaka na tijelu. U zavisnosti od toga da li se stimulacija radi iglicama ili se te tačke jednostavno pritiskaju i masiraju, radi se o akupunkturi ili akupresuri.

Dakle, za akupunkturu su nam potrebne iglice i veliko znanje, ali zato akupresuru, odnosno masažu tih tačaka, svako može da izvede bez ikakve obuke. Samo je potrebno poznavati tačke.

Kad su u pitanju bolovi u legima, kukovima i zglobovima, otkrivamo vam nekoliko tačaka čijom masažom možete da olakšate tegobe, a redovnom stimulacijom čak potpuno otklonite uzroke bola.

Prva tačka je GB29 i nalazi se na spoju karlice i butne kosti. Njenom stimulacijom rješićete se bolova u kukovima i zglobovima uopšte. U kombinaciji sa tačkama GB 30, koje se nalaze malo niže i nazad ka zadnjici, na zadnjem kraju karlične kosti, riješićete se bolova u donjem dijelu leđa, zglobovima, kukovima i ramenima.

Tačka B 54, koja se nalazi iza koljena, takođe pomaže kod bolova u kukovima i donjem dijelu leđa, ali s naglaskom na opuštanju mišića. Stimulišite sve tri tačke redovno i sigurno ćete se riješiti bolova u leđima i zglobovima.

Izvor: telegraf

Ne propustite