Stavite lavandu pod jastuk prije spavanja, efekat će vas šokirati

Porodica i zdravlje
Stavite lavandu pod jastuk prije spavanja, efekat će vas šokirati
.

Ne možete ponovo da zaspite ili se ujutro probudite još umorniji?

Ne oklevajte, stavite grančicu lavande ispod jastuka i probudićete se odmorni i puni energije.

Odavno je poznato da nam biljke pružaju mnoge zdravstvene prednosti. Na primjer, kamilica, koja je bogata supstancama koje se rijetko nalaze u biljkama, kao što su antialergijski chamazulens ili alfa-bisabololi.

Takođe možete pronaći flavonoide i vitamin C. Danas ćemo detaljnije pisati o lavandi. Ona se prvenstveno koristi kao prirodan i siguran preparat protiv komaraca, moljaca i mrava. Međutim, svoju najširu primijenu pronašla je u medicini i kozmetologiji.

Lavanda - naziv potiče od latinske reči "lavare" - (oprati, ispirati) je zimzeleni žbun poreklom sa Mediterana. Pored eteričnog ulja, cvijetovi lavande sadrže i korisne tanine (imaju antibakterijska i antiinflamatorna svojstva), kumarine (imaju umirujuće, antispazmodičko i antikancerogeno dejstvo), fitosterole (imaju antiinflamatorno, antipiretičko dejstvo, jačaju imunitet ), antocijanini (antialergijski, antifungalni), anti-gljivična svojstva, mineralna jedinjenja.

lavanda

 Lavanda ispod jastuka?

Probajte prije spavanja

Pokazalo se da lavanda ima smirujući efekat iz brojnih izvještaja. Ako patite od nesanice ili teško zaspite, stavite suho cvijeće i listove lavande ispod jastuka. Da bi nam duže služili, vrijedi ih staviti u platnenu torbu. Ne samo da će spavaća soba lijepo mirisati, već ćete se osjećati i opušteno. Garantujemo da će vam biti mnogo lakše da zaspite, čak i nakon napornog i teškog dana.

Ne propustite