Vučić: Zamolio sam Mitrovića da ukine rijaliti i za tri dana ga više neće biti

Objavljeno:02.06.2023 - 22:23
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras gostuje u emisiji "Prva tema" na TV Prva. Na samom početku gostovanja, Vučić je komentarisao aktuelnu situaciju na Kosovu i događaje od 29. maja.

On je rekao da je sukob započela kosovska policija, ne NATO.

„Meni su pred ovu emisiju petoro savetnika koji se bave tim poslom i čija je obaveza da mi ukažu na greške, rekli nemoj da budeš mrgud i nemoj da budes pesimističan. Mislim da su ove slike užasne i namerno izabrane protiv Srba, jer se ne pokazuje ko je započeo taj sukob. Nije započeo NATO, već Kosovska policija“, rekao je Vučić o snimcima nedavnog sukoba lokalnih Srba i pripadnika KFOR-a u Zvečanu i dodao:

„Znaju svi na Zapadu da je Priština kriva i da je Kurti kriv. Mi od toga nemamo ništa, jer on zna šta god da uradi da će Amerikanci, Englezi i Nijemci biti za to da mora da se čuva takozvana kosovska nezavisnost i da se ne dozvoli Srbima da ugroze teritorijalni integritet Kosova“, dodao je Vučić.

Vučić je istakao kako Kurti navodno „želi da Srbija i NATO uđu u sukob“ i dodao da to nije naš interes.

On je naveo kako je jučerašnji razgovor sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom ima „veoma težak razgovor“.

„To je bio moj najoštriji nastup, ali civilizovan“, tvrdi Vučić.

O ukidanju rijalitija

Vučić je rekao da rijalitija na TV Pink za tri dana više neće biti.

„Zamolio sam Mitrovića da ukine rijaliti i za tri dana ga više neće biti“, kazao je on i dodao:

„Ja stvarno ne znam da li će biti drugih rijalitija, to mora REM da reguliše“.

Govoreći o njegovom učešću u rijalitiju „Plesom do snova“, Vučić je naveo da je taj program bio humanitarnog karaktera.

„Tu plešete s nekim s kim vas spoje. Mene je pozvao tada Željko Mitrović i rekao da je njemu dobro zbog rejtinga, a da meni ni bi bilo loše i da se tu pomaže djeci. Ja sam pomogao nekim porodicama, ako ništa malo sam pomagao i reč je o jednom humanitarnom prisutpu. Ja tamo nisam ni igrao ni đuskao, jer ja to ne umijem. To je vjerovatno zabavljalo ljude jer sam bio predmet opšte sprdnje koliko sam netalentovan i koliko ne znam da igram, i tamo nije bilo ni psovke ni nasilja“, rekao je Vučić i dodao:

„U političkim emisijama, a nekad i u Skuštini je gore nego u rijalitijima“.