Ispovijest oca jednog od nestalih dječaka iz Apatina: "VOLJELI BISMO DA VJERUJEMO DA SU OTETI, ONDA POSTOJI NADA DA SU ŽIVI!"

Region
Ispovijest oca jednog od nestalih dječaka iz Apatina: "VOLJELI BISMO DA VJERUJEMO DA SU OTETI, ONDA POSTOJI NADA DA SU ŽIVI!"
-

Oglasio se otac jednog od nestalih dječaka u Apatinu kojima se svaki trag izgubio prije četiri dana.

Slobodan B. (36), otac P. B. (10) kome se trag izgubio u ponedeljak zajedno sa rođakom A. M. (11), ne gubi nadu i vjeruje da će se dječaci pronaći. "Molim sugrađane, a i šire, da nam pomognu u potrazi za sinom i drugim dečakom. Apelujem na ljude koji imaju čamce da izađu na Dunav", rekao je Slobodan B. (36), otac P. B. (10) koji je u ponedeljak popodne nestao sa svojim rođakom A. M. (11) u Apatinu.

Podsjetimo, bicikle i obuća mališana nađeni su na obali Dunava kod kajak kluba, a od njih četiri dana nema ni traga ni glasa. Slobodan B. smogao je snage i zahvalio se svima koji pomažu u potrazi, ali moli i ostale da se priključe kako bi se potraga omasovila.

"Molim sugrađane koji imaju čamce da krstare Dunavom nizvodno, što više mogu. U slučaju da su tijela negdje isplivala, da su se zakačila za nešto, da ih izvučemo... Molim i pecaroše da ukoliko nešto primijete odmah jave", kaže čovjek koji već četiri dana proživljava agoniju zajedno sa svojom suprugom i porodicom drugog nestalog djeteta.

Otac kaže da do njih dolaze razne priče, od toga da su se djeca udavila, do toga da su kidnapovana. "Ne isključujem ni varijantu da su djeca oteta. Zbog toga smo oblijepili grad njihovim slikama. Molimo ljude da što više dijele te fotografije, pa ukoliko ih neko primijeti da nam javi. Spremni smo za svaku saradnju, samo da dođemo do djece! Više bismo voljeli da vjerujemo u priču da su oteti, jer onda ima nade da su živi", iskren je Slobodan.

On kaže i da ga pogađaju pitanja: "Šta će djeca sama pored vode?", jer, kako kaže, sina je učio da rijeku poštuje i da je se plaši. "Moje dijete je odraslo na rijeci. Redovno smo zajedno išli, išli smo i na pecanje. Od malena sam ga upozoravao na opasnosti rijeke. Vaspitan je tako da sam ja siguran da on nije ušao u vodu da bi se kupao, jer zna šta može da se desi. Pretpostavljam da se drugi dječak okliznuo, a da mu je on pružio ruku da pomogne", objašnjava.

Volonteri došli i iz Beograda

Za P. B. i A. M. tragaju ronioci Žandarmerije, kao i brojni dobrovoljci. "Momci iz apatinske marine i apatinska Šumska uprava Vojvoidina šume dali su čamace, krstare Dunavom. Volonteri ronioci iz Beograda su takođe došli, kao i Somborac sa čamcem, posadom i sonarom, te nekoliko Apatinaca sa čamcima", pričaju prijatelji porodice i dodaju da se najopsežnija potraga do sada nastavlja danas.

(MONDO/Kurir)

Ne propustite