MODNA PRAVILA NAJUGLEDNIJE SVJETSKE DIZAJNERICE: Poslije 40-e ovo morate promijeniti, inače ćete izgledati "BEZ KLASE"

Objavljeno:02.06.2023 - 15:28
A A A Times Arial

Modna kreatorka Karolina Herera izazvala je žestoku debatu u modnoj industriji svojom smijelom tvrdnjom da se nošenje farmerki poslije 30. godine i zadržavanje duge kose poslije 40. smatra „bezklasnim“.

Poznata po svom elegantnom dizajnu i prefinjenom ukusu, Karolinina primjedba je izazvala strastvenu diskusiju o odjeći koja odgovara uzrastu i ličnom stilu.

Ona zrači nepogriješivom elegancijom i gracioznošću bez napora koja je postala sinonim za njen modni brend više od tri decenije. Njen izvanredan put do vrha visoko konkurentne modne industrije započeo je lansiranjem njenog brenda u Njujorku.

Karolina Herera

Sada Herera ima istaknutu modnu kolekciju, liniju za mladence, izuzetne parfeme i dodatke. Sa mnogo prodavnica širom svijeta, njeno poslovanje generiše milijarde dolara prihoda.

Karolina je sigurna da ništa ne stari ženu više od pretvaranja da je mlada. Ona naglašava važnost negovanja ličnog stila nakon dostizanja određenih godina: „Ne vjerujem u trendove jer trendovi čine da izgleda kao da nosite uniformu. Izađe neki odjevni predmet i odjednom svi izgledaju isto."

Dizajnerka kaže: „Nikada ne nosite mini-suknje. Mini suknja je za mlade djevojke. Što se tiče bikinija, ostavila sam ih kada sam bila u kasnim 40-im ili ranim 50-im.”

Karolina Herera

Također smatra da nošenje farmerki poslije 30. godine „ne izgleda kako treba“, što je izazvalo popriličnu reakciju njenih koleginica.

Karolina vjeruje da žene starije od 40 godina treba da imaju kratku kosu, inače izgledaju „bez klase“. Ona to objašnjava ovako: „Žena mora da stari ljubazno, a ne da pokušava da bude u godinama u kojim nije, ili će izgledati smiješno. Vidim mnoge žene na ulici i izgledaju veoma lijepo sa svojom dugom kosom i svojim malim suknjama. Međutim kada se okrenu a pa oni su drevni!"

Karolina Herera

I ako Karolina ne savjetuje dugu kosu u 40-im godinama, poznate ličnosti kao što su Džej Lo, Nikol Kidman ili Anđelina Džoli i dalje izgledaju zapanjujuće lijepo i otmjeno sa dugom kosom, zar ne?

Najvažnije je da se osjećate prijatno u svom tijelu i volite ono što vidite u ogledalu. Savladavanje ličnog stila nije tako teško kao što se čini. I ako moda ima mnogo pravila, ne morate ih pratiti. Međutim, svjetski dizajneri također imaju pravo na svoje mišljenje i poglede na modu, koje vi svakako ne morate doslovno da pratite.

Dženifer Lopez